Villámgyors tésztasaláta paradicsommal és rukkolával: frissítő dresszing koronázza meg

tesztasalata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a tésztasaláta biztosan nem terheli meg a gyomrodat, könnyed, friss és tápláló, önmagában is megállja a helyét, de sült húsok mellé is tökéletes.

Ha valami villámgyors és laktató salátát készítenél, a tésztasaláta a legjobb választás, attól függően, mit keversz bele, nagyon tápláló fogás lehet belőle. Az alábbi változatba koktélparadicsom, rukkola és parmezán került, és az egészet egy bazsalikomos-citromos dresszing fogja közre.

Ne aggódj, ha nem kedveled a rukkola kesernyés ízét, a citromos öntet és a só elveszik az élét, érdemes adni neki egy esélyt ebben a formában. Ha mégis lecserélnéd, próbáld ki a receptet bébispenóttal vagy madársalátával. 

Az alábbi adag köretként 4 főnek elegendő, ha viszont főételként kínálnád, inkább 2 személyre számolj vele.

Rukkolás-paradicsomos tésztasaláta

tesztasalata2

Hozzávalók 4 személyre

Saláta:

  • 300 g tészta
  • 40 g rukkola
  • 250 g koktélparadicsom
  • 20 g parmezánforgács

Dresszing:

  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek bazsalikom (friss)
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dentére enyhén sós vízben. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel.

Közben a paradicsomot és a rukkolát öblítsük át, előbbit vágjuk félbe. Keverjük össze egy nagy tálban a kihűlt tésztát, paradicsomot, rukkolát és a parmezánt.

Egy kisebb tálban keverjük össze fél citrom levét, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az összeaprított bazsalikomot, sót és borsot. 

Öntsük a dresszinget a saláta hozzávalóira, forgassuk vele egybe. Kóstoljuk meg, mehet még rá citromlé, só, bors ízlés szerint.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük