
Villámgyors tésztasaláta paradicsommal és rukkolával: frissítő dresszing koronázza meg

Ez a tésztasaláta biztosan nem terheli meg a gyomrodat, könnyed, friss és tápláló, önmagában is megállja a helyét, de sült húsok mellé is tökéletes.
Ha valami villámgyors és laktató salátát készítenél, a tésztasaláta a legjobb választás, attól függően, mit keversz bele, nagyon tápláló fogás lehet belőle. Az alábbi változatba koktélparadicsom, rukkola és parmezán került, és az egészet egy bazsalikomos-citromos dresszing fogja közre.
Ne aggódj, ha nem kedveled a rukkola kesernyés ízét, a citromos öntet és a só elveszik az élét, érdemes adni neki egy esélyt ebben a formában. Ha mégis lecserélnéd, próbáld ki a receptet bébispenóttal vagy madársalátával.
Az alábbi adag köretként 4 főnek elegendő, ha viszont főételként kínálnád, inkább 2 személyre számolj vele.
-
2023-06-04 09:28:01
-
2023-05-11 09:36:01
-
2023-04-17 08:52:02
Rukkolás-paradicsomos tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre
Saláta:
- 300 g tészta
- 40 g rukkola
- 250 g koktélparadicsom
- 20 g parmezánforgács
Dresszing:
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- 1 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek bazsalikom (friss)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dentére enyhén sós vízben. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel.
Közben a paradicsomot és a rukkolát öblítsük át, előbbit vágjuk félbe. Keverjük össze egy nagy tálban a kihűlt tésztát, paradicsomot, rukkolát és a parmezánt.
Egy kisebb tálban keverjük össze fél citrom levét, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az összeaprított bazsalikomot, sót és borsot.
Öntsük a dresszinget a saláta hozzávalóira, forgassuk vele egybe. Kóstoljuk meg, mehet még rá citromlé, só, bors ízlés szerint.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!