Könnyű makarónisaláta zsenge zöldségekkel: mustáros szósz kerül rá

Tesztasalata-makaronisalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a tésztasalátát, akkor ezért a zöldséges változatért is odáig leszel: gyorsan készül, és a pikáns mustáros szósztól lesz krémes.

A különböző tésztasaláták egész évben népszerűek, azonban nyáron élik igazán a fénykorukat. A hideg köret többek között egyszerűsége miatt lett közkedvelt, hiszen a tészta mellé szinte bármilyen kiegészítő belepakolható. Ebben a receptben egy zöldséges változatot mutatok, amelynek egyik különlegessége a tésztaválasztás: az elterjedtebb fusilli vagy penne helyett ugyanis makarónival készül.

A másik érdekessége a krémes öntet, amely ellenállhatatlanná teszi ezt az ételt. A majonéz mellé dijoni mustár, citromlé és fokhagyma is kerül, általuk pedig igazán frissítő és nyárias hatású lesz a saláta. A majonézből vegán változat szerepel a receptben, de ha számodra nem okoz problémát a tojásos verzió fogyasztása, akkor bátran használd azt.

Zöldséges makarónisaláta

Tesztasalata-makaronisalata

Hozzávalók 4 személyre

Az öntethez:

  • 120 g vegán majonéz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2 ek friss citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 0.5 tk
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors

Az összeállításhoz:

  • 250 g makaróni
  • 1 kisebb lila hagyma vékonyra szeletelve
  • 1 db piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 2 db zellerszár feldarabolva
  • 150 g zöldborsó
  • 1 csokor friss kapor apróra vágva
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A makarónit főzzük meg enyhén sós vízben a csomagoláson leírtak szerint. Szűrjük le, és öblítsük át hideg vízzel.

Közben az öntet hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb tálban, majd adjuk hozzá a makarónit, a zöldségeket és a zöldfűszereket. Alaposan forgassuk össze, hogy a tésztát jól átjárja a szósz.

Hidegen fogyasszuk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük