Könnyű makarónisaláta zsenge zöldségekkel: mustáros szósz kerül rá
Ha szereted a tésztasalátát, akkor ezért a zöldséges változatért is odáig leszel: gyorsan készül, és a pikáns mustáros szósztól lesz krémes.
A különböző tésztasaláták egész évben népszerűek, azonban nyáron élik igazán a fénykorukat. A hideg köret többek között egyszerűsége miatt lett közkedvelt, hiszen a tészta mellé szinte bármilyen kiegészítő belepakolható. Ebben a receptben egy zöldséges változatot mutatok, amelynek egyik különlegessége a tésztaválasztás: az elterjedtebb fusilli vagy penne helyett ugyanis makarónival készül.
A másik érdekessége a krémes öntet, amely ellenállhatatlanná teszi ezt az ételt. A majonéz mellé dijoni mustár, citromlé és fokhagyma is kerül, általuk pedig igazán frissítő és nyárias hatású lesz a saláta. A majonézből vegán változat szerepel a receptben, de ha számodra nem okoz problémát a tojásos verzió fogyasztása, akkor bátran használd azt.
Zöldséges makarónisaláta
Hozzávalók 4 személyre
Az öntethez:
- 120 g vegán majonéz
- 1 ek dijoni mustár
- 2 ek friss citromlé
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 0.5 tk só
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
Az összeállításhoz:
- 250 g makaróni
- 1 kisebb lila hagyma vékonyra szeletelve
- 1 db piros kaliforniai paprika felkockázva
- 2 db zellerszár feldarabolva
- 150 g zöldborsó
- 1 csokor friss kapor apróra vágva
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
Elkészítés:
A makarónit főzzük meg enyhén sós vízben a csomagoláson leírtak szerint. Szűrjük le, és öblítsük át hideg vízzel.
Közben az öntet hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb tálban, majd adjuk hozzá a makarónit, a zöldségeket és a zöldfűszereket. Alaposan forgassuk össze, hogy a tésztát jól átjárja a szósz.
Hidegen fogyasszuk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.
-
2024-04-26 07:32:01
-
2024-04-25 08:32:01
-
2024-04-23 10:16:03
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!