Pesztós tésztasaláta zsenge borsóval: gyors, vitamindús fogás

2
Nyomtatás
Pesztos-tesztasalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a tésztasaláta gyors, friss és vitamindús, és annyira tartalmas, hogy nemcsak köretnek, hanem egytálételnek is beillik!

Ha olyan egytálételre vágysz, amely nem telít el, vitamindús és akár a hűtőből kivéve is azonnal fogyaszthatod, akkor készítsd el ezt a pesztós tésztasalátát. A sok zöld hozzávaló miatt elképesztően friss és nyárias a hangulata: a pesztó mellett bazsalikom, cukkini és zsenge zöldborsó kap benne helyet, és kevés citromlé ízesíti.

Ha a salátát még ennél is tartalmasabbra készítenéd, akkor bátran adj hozzá más zöldségeket is: a koktélparadicsom, a brokkoli vagy a kel is jól áll neki, ha pedig nagyon hiányolod belőle a húst, akkor próbáld ki ezt a fűszeres csirkemellel készülő pesztós tésztát.

Pesztós tésztasaláta

Pesztos-tesztasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 adag bazsalikomos pesztó a leírás szerint
  • 2 ek olívaolaj
  • 350 g száraztészta (fussili, farfalle vagy más)
  • 100 ml tésztafőző víz
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 csipet szárított chilipehely
  • 2 kisebb cukkini vékonyra szeletelve
  • 1 bögre friss zöldborsó (héj nélkül)
  • 1 ek friss citromlé
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek pirított fenyőmag
  • 1 csokor friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a pesztót az ebben a receptben leírtak szerint, és tegyük félre.

Egy közepes edényben forraljunk vizet, és főzzük al dentére a tésztát. Mielőtt leszűrnénk, 100 ml-t kanalazzunk ki a főzővízből. A tésztát locsoljuk meg 1 evőkanál olívaolajjal, és tegyük félre, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl.

A maradék olajat hevítsük fel egy közepes edényben, és pirítsuk benne 1 percig a fokhagymát. Adjuk hozzá a borsót, a cukkinit és a chilipelyhet, és együtt is pirítsuk őket 2-3 percig – épp csak annyi ideig, hogy a zöldségek kissé megfonnyadjanak.

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tésztát, a pesztót, a főzővizet, a citromlevet, a sót és borsot, majd alaposan keverjük össze.

Friss bazsalikomlevelekkel és fenyőmagszórással kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon