
Meggyes jégkása friss gyümölcsből: mesterséges színezék nélkül készül

A jégkása talán az egyik legkeresettebb innivaló a strandszezonban, népszerűsége ellenére azonban kevesen vállalják be otthon. Most megmutatjuk, hogy a legegyszerűbb elkészíteni!
A jégkása sok gyerek – és felnőtt – kedvence, és a nyári időszakban rengeteg elfogy belőle, főként a strandokon. Sok élénk színű, bizarr változattal lehet találkozni, amelyek valószínűleg köszönő viszonyban sincsenek a névadó gyümölcsökkel. Ha szeretnéd egészségesebben, színezékek nélkül elkészíteni, akkor válassz hozzá friss gyümölcsöt: így nemcsak egy szuper hűsítő italhoz, de nagy adag vitaminhoz is juttathatod a szervezetedet.
Ebben a jégkásában az éppen szezonális meggy a főszereplő, azonban tetszés szerint más gyümölcsel, például eperrel, cseresznyével, görögdinnyével vagy sárgadinnyével is elkészítheted. Minél élénkebb a gyümölcs színe, annál mutatósabb lesz a jégkásád!
-
2023-09-05 10:16:02
-
2023-08-12 08:36:01
-
2023-08-09 10:32:01
Meggyes jégkása

Hozzávalók 2 személyre
- 200 g meggy kimagozva
- 2 ek friss citromlé
- 2 ek juharszirup vagy méz
- 2 bögre jég (kb. 500 g)
Elkészítés:
Tegyük a meggyet, a citromlevet és a juharszirupot turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen homogén állagúra.
Adjuk hozzá a jeget is, és addig turmixoljuk, amíg apró szemcséjű, kásás textúrát kapunk. A folyamat időtartama attól függően változhat, hogy mekkora jégkockákat használunk.
Öntsük poharakba, és tetszés szerint díszítsük friss meggyszemekkel és citrommal. Azonnal fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!