Meggyes jégkása friss gyümölcsből: mesterséges színezék nélkül készül

Meggyes-jegkasa-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A jégkása talán az egyik legkeresettebb innivaló a strandszezonban, népszerűsége ellenére azonban kevesen vállalják be otthon. Most megmutatjuk, hogy a legegyszerűbb elkészíteni!

A jégkása sok gyerek – és felnőtt – kedvence, és a nyári időszakban rengeteg elfogy belőle, főként a strandokon. Sok élénk színű, bizarr változattal lehet találkozni, amelyek valószínűleg köszönő viszonyban sincsenek a névadó gyümölcsökkel. Ha szeretnéd egészségesebben, színezékek nélkül elkészíteni, akkor válassz hozzá friss gyümölcsöt: így nemcsak egy szuper hűsítő italhoz, de nagy adag vitaminhoz is juttathatod a szervezetedet.

Ebben a jégkásában az éppen szezonális meggy a főszereplő, azonban tetszés szerint más gyümölcsel, például eperrel, cseresznyével, görögdinnyével vagy sárgadinnyével is elkészítheted. Minél élénkebb a gyümölcs színe, annál mutatósabb lesz a jégkásád! 

Meggyes jégkása

Meggyes-jegkasa

Hozzávalók 2 személyre

  • 200 g meggy kimagozva
  • 2 ek friss citromlé
  • 2 ek juharszirup vagy méz
  • 2 bögre jég (kb. 500 g)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a meggyet, a citromlevet és a juharszirupot turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen homogén állagúra.

Adjuk hozzá a jeget is, és addig turmixoljuk, amíg apró szemcséjű, kásás textúrát kapunk. A folyamat időtartama attól függően változhat, hogy mekkora jégkockákat használunk.

Öntsük poharakba, és tetszés szerint díszítsük friss meggyszemekkel és citrommal. Azonnal fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük