Pudingos-meggyes rétes gyorsan: kész lapokból is isteni
Meggyszezonban szinte kötelező rétest készíteni: kész lapokból alig lesz vele dolgod, mégis isteni desszertet tehetsz az asztalra.
Meggyes rétest készíteni nem nagy ördöngösség: nem muszáj a tésztát kézzel húznod, ahogy a nagymamák, bolti lapokat is vehetsz, azzal is tökéletes lesz a végeredmény. A tölteléket is könnyedén összedobhatod, a meggyet csak keverd össze cukorral és pudingporral: az utóbbiban található keményítő besűríti a gyümölcsből kisülő levet, pudingos állaga lesz, nem áztatja el a tésztát.
Hogy még finomabb legyen, a lapokat olvasztott vajjal kend le, mielőtt egymásra teszed. A kész rétest aztán vaníliás porcukorral is megszórhatod, de hideg fagyival is kínálhatod.
Pudingos-meggyes rétes
Hozzávalók 3 darabhoz
- 9 db réteslap
- 800 g magozott meggy
- 150 g cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- a kenéshez vaj
- a szóráshoz porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
A kimagozott meggyet keverjük össze a cukorral és a pudingporral. Tegyük félre.
Készítsünk magunk elég egy réteslapot, kenjük le olvasztott vajjal. Tegyünk rá még egyet, azt is kenjük le, majd egy harmadikkal zárjuk. Oszlassuk el a harmadik lap tetején a meggyes töltelék harmadát egy csíkban, majd tekerjük fel a rétest. Járjunk el így a maradék 6 lappal és töltelékkel is, így 3 rétesünk lesz.
Tegyük a feltekert réteseket az előkészített tepsibe, kenjük le a tetejüket olvasztott vajjal.
Toljuk a sütőbe 35-40 percre, míg a tészta aranybarna nem lesz. Hagyjuk hűlni, szórjuk meg porcukorral, majd kínáljuk.
-
2024-03-28 07:32:01
-
2024-02-15 08:32:01
-
2023-09-05 10:16:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!