Pudingos-meggyes rétes gyorsan: kész lapokból is isteni

meggyes-retes2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Meggyszezonban szinte kötelező rétest készíteni: kész lapokból alig lesz vele dolgod, mégis isteni desszertet tehetsz az asztalra.

Meggyes rétest készíteni nem nagy ördöngösség: nem muszáj a tésztát kézzel húznod, ahogy a nagymamák, bolti lapokat is vehetsz, azzal is tökéletes lesz a végeredmény. A tölteléket is könnyedén összedobhatod, a meggyet csak keverd össze cukorral és pudingporral: az utóbbiban található keményítő besűríti a gyümölcsből kisülő levet, pudingos állaga lesz, nem áztatja el a tésztát.

Hogy még finomabb legyen, a lapokat olvasztott vajjal kend le, mielőtt egymásra teszed. A kész rétest aztán vaníliás porcukorral is megszórhatod, de hideg fagyival is kínálhatod.

Pudingos-meggyes rétes

meggyes-retes

Hozzávalók 3 darabhoz

  • 9 db réteslap
  • 800 g magozott meggy
  • 150 g cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • a kenéshez vaj
  • a szóráshoz porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.

A kimagozott meggyet keverjük össze a cukorral és a pudingporral. Tegyük félre.

Készítsünk magunk elég egy réteslapot, kenjük le olvasztott vajjal. Tegyünk rá még egyet, azt is kenjük le, majd egy harmadikkal zárjuk. Oszlassuk el a harmadik lap tetején a meggyes töltelék harmadát egy csíkban, majd tekerjük fel a rétest. Járjunk el így a maradék 6 lappal és töltelékkel is, így 3 rétesünk lesz.

Tegyük a feltekert réteseket az előkészített tepsibe, kenjük le a tetejüket olvasztott vajjal.

Toljuk a sütőbe 35-40 percre, míg a tészta aranybarna nem lesz. Hagyjuk hűlni, szórjuk meg porcukorral, majd kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük