Tartalmas coleslaw mexikói módra – A salátát kukorica és bab is gazdagítja

Nyomtatás
mexikói coleslaw cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Laktatóbb, mint az eredeti, és kellemesen csíp a coleslaw mexikói kiadása, amelyet bármilyen hús mellé, de akár még magában is ehetsz.

A klasszikus amerikai coleslaw alapja a roppanós káposzta, amely nemcsak finom, hanem a C-vitamin-tartalma is jelentős. Ehhez már csak egy kevés sárgarépát és ízlés szerint vöröskáposztát kell reszelni, majonézes öntettel nyakon önteni, és máris eheted, mondjuk, Kentucky-csirkecombbal. 

Ha nem szereted a majonézes öntetet, akkor a coleslaw salátát is elkészítheted alakbarát módon, olajos dresszinggel.

Ha kedveled a mexikói konyhát, akkor bab, kukorica és természetesen jalapeño hozzáadásával kész is van ez a változat, amely szintén szuper köret rántott csirke vagy különféle burritók mellé. 

Mexikói coleslaw saláta

mexikói coleslaw recept ok

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 1 fej fehérkáposzta (kisebb)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 1 darab jalapeño
  • 300 gramm feketebab (konzerv)
  • 200 gramm csemegekukorica (konzerv)
  • ízlés szerint koriander
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál lime-lé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát és a répát vagy reszeljük le, vagy vágjuk egészen vékonyra. A paprikát és a jalapeñót kockázzuk fel. A bab- és a kukoricakonzervről öntsük le a levét. Az összes zöldséget tegyük egy nagyobb tálba és forgassuk össze, sózzuk, borsozzuk.

Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt és a lime levét. Keverjük a zöldségekhez, adjuk hozzá az összeaprított koriandert, majd tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon