
Tartalmas coleslaw mexikói módra – A salátát kukorica és bab is gazdagítja

Laktatóbb, mint az eredeti, és kellemesen csíp a coleslaw mexikói kiadása, amelyet bármilyen hús mellé, de akár még magában is ehetsz.
A klasszikus amerikai coleslaw alapja a roppanós káposzta, amely nemcsak finom, hanem a C-vitamin-tartalma is jelentős. Ehhez már csak egy kevés sárgarépát és ízlés szerint vöröskáposztát kell reszelni, majonézes öntettel nyakon önteni, és máris eheted, mondjuk, Kentucky-csirkecombbal.
Ha nem szereted a majonézes öntetet, akkor a coleslaw salátát is elkészítheted alakbarát módon, olajos dresszinggel.
Ha kedveled a mexikói konyhát, akkor bab, kukorica és természetesen jalapeño hozzáadásával kész is van ez a változat, amely szintén szuper köret rántott csirke vagy különféle burritók mellé.
Mexikói coleslaw saláta

Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 fej fehérkáposzta (kisebb)
- 2 szál sárgarépa
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 1 darab jalapeño
- 300 gramm feketebab (konzerv)
- 200 gramm csemegekukorica (konzerv)
- ízlés szerint koriander
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál lime-lé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A káposztát és a répát vagy reszeljük le, vagy vágjuk egészen vékonyra. A paprikát és a jalapeñót kockázzuk fel. A bab- és a kukoricakonzervről öntsük le a levét. Az összes zöldséget tegyük egy nagyobb tálba és forgassuk össze, sózzuk, borsozzuk.
Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt és a lime levét. Keverjük a zöldségekhez, adjuk hozzá az összeaprított koriandert, majd tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!