
Könnyű, mézes almasaláta zöldekkel – Nem terheli meg a gyomrod az ünnepek után

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pár perces, krémes tiramisugolyó: 4 hozzávalóból készül
Ropogós

Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket
Nemcsak nyáron, hanem nagy lakomák után is érdemes salátát enni, amely megkíméli a gyomrot.
Nincs is jobb dolog a világon, mint beleharapni egy ropogós almába, főleg télen, amikor alig lehet igazán friss és vitamindús zöldségekhez, gyümölcsökhöz jutni. Az ünnepi étkezések után meg végképp jólesik valami kevésbé megterhelő fogás, mondjuk egy saláta.
A saláta legyen minél zöldebb, minél frissebb, a zöldek mellé tökéletesen illik az alma. Egy kevés dió is kerülhet bele, hogy még egészségesebb legyen. Még különlegesebb lesz, ha az öntetbe méz és fahéj is kerül, a gyomor még így is biztosan hálás lesz érte.
Mézes almasaláta zöldekkel

Hozzávalók 4 adaghoz
Saláta
- 0.5 fej zöldsaláta
- 150 gramm madársaláta
- 150 gramm bébispenót
- 2 darab alma (Gála)
- 1 fej lilahagyma
- 1 marék dió
- opcionális kéksajt
Öntet
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Az almát szeleteljük vékonyra, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a többi zöldet is. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre, keverjük a salátába. Adjuk hozzá a diót is, valamint ízlés szerint a kéksajtot.
Az öntethez a hozzávalókat keverjük össze, majd tálalás előtt öntsük a salátára.
Fotó: Getty Images