Így készítve a legfinomabb a kacsasült: mézes mázzal sül ropogósra

Nyomtatás
kscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fenséges kacsasült kényelmesen készül, szinte nem is lesz vele munkád, annyira egyszerű az összeállítása.

A hétvégi családi ebédek, baráti összejövetelek alkalmából a legjobb, ha egyben sült hússal kedveskedik a konyhafőnök a szeretteinek. Az egyben sült húsok látványosak, kiadósak, elkészítésük pedig olykor meglepő egyszerűséggel történik.

A mutatós egyben sült kacsa esetében is érvényes az egyszerűség. A titok, hogy alacsony hőfokon, hosszú ideig kell sütni, így a szárnyas bőre ropogós, a húsa pedig omlós lesz. A kacsához remekül passzol a gyümölcs, tálalásnál akár gyümölcsmártást is kínálhatsz mellé.

Mézes kacsasült

ksct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab kacsa
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom vagy ketchup
  • kevés olaj
  • 4 dl alaplé
Recept idők

Elkészítés:

A mézet keverjük össze a sűrített paradicsommal vagy a ketchuppal.

A megtisztított kacsát tegyük tepsibe, a bőrét irdaljuk be, utána kívül-belül fűszerezzük sóval, borssal, a bőrét kenjük be a mézes keverékkel (egy keveset hagyjunk belőle), majd csorgassunk rá kevés olajat. Öntsük alá az alaplevet, fedjük le alufóliával, és toljuk 140 fokra előmelegített sütőbe 100-120 percre.   

Vegyük le a fóliát a tepsiről, és a kacsát kenjük le a maradék mézes keverékkel.

Emeljük a sütő hőfokát 180 fokra, tegyük vissza a kacsát, és 15-25 perc alatt süssük pirosra a bőrét.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon