Tepsiben sült, mézes-mustáros halfilé: vajpuha és isteni finom

4
Nyomtatás
mezes-mustaros-halfile
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az omlós halfilé és az ízletes szósz tökéletesen kiegészítik egymást, így minden falat igazi élvezet.

A mézes-mustáros ízkombináció örök kedvenc. A sertés és a csirke mellett a halat is érdemes ezzel az ínycsiklandó páccal megbolondítani.

Bár az ünnepekre is tökéletes választás, ne csak karácsonykor tevezd be a halat a menübe, hisz amellett, hogy rendkívül ízletes, gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Arról nem beszélve, hogy kiváló omega-3 forrás, így segíthet az agy és szív egészségének megőrzésében. A halfogyasztás továbbá hozzájárulhat az optimális fehérjebevitelhez, és számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz.

A mézes-mustáros szósz szinte minden haltípushoz illik. Ma már a lazacot is könnyen beszerezheted, de akár pontyot, busát is elkészíthetsz hasonló módon.  

Mézes-mustáros halfilé

mezes-mustaros-halfile2

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db halfilé
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • aprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Mossuk meg a halfiléket, majd papírtörlővel itassuk fel róluk a nedvességet. Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalukat.

Egy kis tálban keverjük össze a mézet, a dijoni mustárt, az olívaolajat és az apróra vágott fokhagymát. Kenjük be vele a filéket, majd rakjuk a szeleteket kevés zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. 

Tegyük a tepsit a már előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percig, vagy amíg a halfilék szép aranybarnák és omlósak nem lesznek. Tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon