
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Ez a kívül ropogós, belül puha és krémes tört burgonya remek ötlet lehet sült húsok mellé köretnek. A tetejére ráadásul reszelt parmezán és fokhagyma is kerül, így tökéletes az ízek harmóniája.
A sült krumpli egy olyan klasszikus, amit nem lehet nem szeretni, sós, édes, fűszeres változatok követik egymást, a variációk tárháza végtelen. Ezúttal egy mézes-mustáros mázzal borított receptet mutatunk, ami egyszerre édes és csípős.
A sütőben sült krumpli kívül ropogós, belül finom puha lesz, és akár magában, akár köretként csirke, saláta vagy steak mellé is tökéletes fogás.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Egy nagy tepsit készítsünk elő, amit béleljünk ki sütőpapírral.
A krumplikat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe vagy negyedekbe.
A rozmaringot öblítsük le, itassuk fel róla a maradék vizet, majd aprítsuk fel és tegyük félre.
Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a dijoni mustárt, a sima mustárt, a fokhagymát, majd adjunk hozzá sót és borsot is. Addig keverjük, amíg a máz összes hozzávalója eggyé válik.
Ezután tegyük bele a félbevágott krumplikat, és addig keverjük, amíg a máz teljesen be nem von minden krumplidarabot.
A mázas krumplikat tegyük az előkészített tepsibe.
Előmelegített sütőben süssük a krumplit 25-30 percig – félidőben forgassuk meg őket –, vagy amíg a krumplik szép aranybarnára nem sülnek, a szélük pedig ropogós lesz.
Ha elkészült ez a szuper köret, vegyük ki a sütőből, és hintsük meg apróra vágott, friss rozmaringgal, majd melegében tálaljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu