Mézes-mustáros sült krumpli: jó ropogósra sül a külseje

3
Nyomtatás
mezes-mustaros-sult-krumpli
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a sült krumpli tökéletes köret egy hideg, téli estén egy finom sült hús mellé. Kívül ropogós, belül puha, miközben pikánsan édes ízt kölcsönöz neki a méz és a mustár.

A sült krumpli egy olyan klasszikus, amit nem lehet nem szeretni, sós, édes, fűszeres változatok követik egymást, a variációk tárháza végtelen. Ezúttal egy mézes-mustáros mázzal borított receptet mutatunk, ami egyszerre édes és csípős.

A sütőben sült krumpli kívül ropogós, belül finom puha lesz, és akár magában, akár köretként csirke, saláta vagy steak mellé is tökéletes fogás.

Mézes-mustáros sült krumpli

mezes-mustaros-sult-krumpli

Hozzávalók 4 személyre

A krumplihoz:

  • 750 g krumpli
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. méz
  • 2 ek. dijoni mustár
  • 1 ek. sárga mustár
  • 1 tk. fokhagyma-granulátum
  • 1 kk.
  • 1 kk. bors

A díszítéshez:

  • 2 ág rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. 

Egy nagy tepsit készítsünk elő, amit béleljünk ki sütőpapírral.

A krumplikat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe vagy negyedekbe.

A rozmaringot öblítsük le, itassuk fel róla a maradék vizet, majd aprítsuk fel és tegyük félre.

Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a dijoni mustárt, a sima mustárt, a fokhagymát, majd adjunk hozzá sót és borsot is. Addig keverjük, amíg a máz összes hozzávalója eggyé válik.

Ezután tegyük bele a félbevágott krumplikat, és addig keverjük, amíg a máz teljesen be nem von minden krumplidarabot.

A mázas krumplikat tegyük az előkészített tepsibe.

Előmelegített sütőben süssük a krumplit 25-30 percig – félidőben forgassuk meg őket –, vagy amíg a krumplik szép aranybarnára nem sülnek, a szélük pedig ropogós lesz.

Ha elkészült ez a szuper köret, vegyük ki a sütőből, és hintsük meg apróra vágott, friss rozmaringgal, majd melegében tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon