Köményes sült burgonya: pofonegyszerű receptet mutatunk

komenyes-burgonya
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez az indiai ihletésű köret csupán néhány összetevőből készül, és 25 perc alatt tálalhatod is.

Ezzel a laza, de annál színesebb körettel egy indiai étteremben ismerkedtem meg. Mivel remekül passzol sültekhez és indiai ételek mellé is, ráadásul tényleg 25 perc alatt elkészül, nem volt kérdés, hogy ennek is megmutatom a receptjét. 

Mindössze krumpli, köménymag, vaj, só és kurkuma kell hozzá, hogy egy gyors és finom köretet készíthess!

Köményes sült burgonya

komenyes-burgonya2

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 db közepes méretű burgonya
  • 2 db babérlevél (közepes)
  • víz (a főzéshez)
  • 2 ek vaj
  • 1 ek kurkuma
  • 2 tk köménymag
  • 1.5 tk
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat hámozzuk meg és vágjuk fel közepes méretű kockákra. 

Tegyünk fel egy közepes lábasban főzővizet a krumplinak. Adjunk hozzá egy teáskanál sót és 2 babérlevelet. 

A krumplit kb. 15 perc alatt főzzük majdnem puhára, majd szűrjük le.

A leszűrt krumplit hintsük meg a köménymag és a kurkuma felével, majd óvatosan forgassuk össze.

Ezután egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat. 

Amikor már serceg a vaj, adjuk hozzá a maradék kurkumát és köménymagot, majd 1-2 percig alacsony lángon, kevergetve pirítsuk.

Végül adjuk hozzá a krumplit, a maradék sót, majd alaposan forgassuk össze a vajas, fűszeres keverékkel a krumplikat. 

Várjuk meg, amíg elfő alóla az összes vaj, és a krumplik enyhén megpirulnak. 

Amikor már szép, ropogós kéreg sült a krumplikra, szedjük tányérra és tálaljuk melegen.

Fotók forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük