Tojásos krémmel töltött, héjában sült krumpli: olcsó és laktató vacsora
A tojásos töltött krumpli még ma is viszonylag olcsó, ugyanakkor nagyon laktató vacsora.
Egy külföldi főzőműsorban láttam ezt a trükköt, a héjában főtt krumpli mikrós receptjét, ahol a versenyzőknek összvissz 20 perc alatt kellett egy főfogással előrukkolniuk. Bár nem vagyok a mikrós ételek híve, ez a praktika nagyon megtetszett, úgy gondoltam, rengeteg időt lehetne vele megspórolni, ha működik.
Le is lövöm a poént, tényleg bevált a módszer, kevesebb mint 10 perc alatt kész volt a héjában főtt krumplim. Természetesen az idő picit módosulhat a krumpli nagyságától függően, kicsinél kevesebb is elég, nagyobbnál pedig pár perccel több időre is szükség lehet.
A krumplin kívül csak konyhai papírtörlőre lesz szükséged, ezt kell bevizezni, majd a burgonya köré csavarni, és indulhat is a mikrózás.
A kész, puha krumplit aztán eheted vajjal, sóval, önmagában is tökéletes étel, de pürének is felhasználhatod, így megspórolod a hámozás és főzés hosszas folyamatát.
Alaposan mossuk meg a krumplikat, majd villával szurkáljuk meg mindkét oldalukat 4-5 helyen.
Fogjunk egy darab konyhai papírtörlőt, vizezzük be alaposan. A felesleges vizet nyomkodjuk ki belőle, majd tekerjük a krumpli köré. Járjunk el így a másikkal is.
A mikrót állítsuk a legmagasabb fokozatra. Tegyük be a krumplikat 4 percre, majd fordítsuk meg őket, tegyük vissza még 3 percre. Hagyjuk állni a lekapcsolt mikróban még 1 percig. Szúrjunk bele villát, ha könnyen belemegy, kész van, majd bontsuk ki a kész, puha krumplit.
Sóval, vajjal kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu