Könnyű, de laktató minestrone: zsenge zöldségekből, friss bazsalikommal

1
Nyomtatás

A minestrone az olasz konyha egyik legszínesebb és legsokoldalúbb fogása, ami mindig abból készül, amit épp a kamra vagy a szezon nyújt nekünk.

A gazdag zöldségleves, a minestrone tökéletes választás egy hűvösebb napra, de annyira könnyű és friss, hogy a nyári időszakban is szívesen fogyasztjuk. Ilyenkor zsenge zöldségekkel és friss fűszernövényekkel érdemes feldobni az alapot.

Ebben a változatban a klasszikus alapanyagok – répa, zeller, krumpli és paradicsom – mellé fehérbab és tészta is kerül, amit a friss bazsalikom koronáz meg. Laktató, mégsem nehéz, ráadásul, ha durumtésztát főzöl bele, teljesen vegán is.

Minestrone

minestrone

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 szál szárzeller
  • 2 db krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk.
  • 1 csipet bors
  • 1 db (400 g) kockázott paradicsom (konzerv)
  • 1 db (400 g) fehérbabkonzerv
  • 1 liter víz vagy alaplé
  • 1 tk. oregánó
  • 100 g tészta
  • 1 marék friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A receptet a zöldségek előkészítésével kezdjük. Hámozzuk meg a sárgarépát és a krumplit: előbbit szeleteljük karikákra, utóbbit kockákra. A zellert aprítsuk kis darabokra a vöröshagymával együtt. 

Öntsünk egy kevés olajat egy lábasba, adjuk hozzá a sárgarépát, zellert, vöröshagymát és krumplit. Pirítsuk közepes lángon 5-6 percig. 

Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, valamint fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval.

Hagyjuk a tűzön még 2-3 percig, majd öntsük hozzá a konzervparadicsomot, bazsalikomot, alaplevet és a fehérbabot. Főzzük addig, amíg a zöldségek már majdnem megpuhulnak, ekkor tegyük bele a levesbe a száraztésztát. Hagyjuk tovább főni, míg megpuhul. 

Melegen tálaljuk.

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon