Pufi amerikai palacsinta növényi hozzávalókból: isteni édes reggeli
Mindig jó, ha van a tarsolyodban egy megbízható amerikaipalacsinta-recept: nemcsak a hétvégi ráérősebb reggelik sztárja lesz, de bármikor összedobhatod, ha épp desszertre vágysz.
Egy ráérős hétvégi reggelire kevés jobb opció létezik egy tartalmas palacsintánál – legalábbis az édes kategóriában. Ha viszont feldobnád a klasszikus amerikai verziót, akkor próbáld ki egészen apró, kanalazható formátumban. A tészta összeállítása semmiben nem különbözik a jól ismert folyamattól, az érdekesség viszont a sütésnél következik: merőkanálnyi adag helyett ugyanis csak kávés- vagy teáskanálnyi adagot kell a serpenyőbe csepegtetni.
Mivel az adagok jóval kisebbek, a sütési idő lerövidül, így vigyázz, ne égjenek meg a falatnyi palacsinták. Az elkészült finomságot a normál méretű palacsintához hasonlóan gyümölcsökkel, juharsziruppal, mézzel vagy vajjal is fogyaszthatod.
Egy közepes edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót.
Egy másik edényben öntsük a növényi italhoz a citromlevet, és hagyjuk állni 5 percig. Ezalatt a citromlé hatására a szójaital kissé besűrűsödik, és íróhoz hasonló állaga lesz. Öntsük a száraz hozzávalókhoz, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük össze.
Kanalazzuk a tésztát habzsákba, hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olajjal, és csepegtessünk mini adagokat a tésztából. Közepes hőfokon süssük őket 30-45 másodpercig, majd ha szép aranybarnák, fordítsuk meg, és süssük a másik felüket is pirultra.
Tetszés szerinti gyümölcsökkel, juharsziruppal, vajjal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu