Krémes, indiai csicseriborsó-curry: mogyoróvajtól lesz sűrű

4
Nyomtatás
Mogyorovajas-csicsericurry-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a mogyoróvajas curry mesésen krémes, különleges ízvilág jellemzi, a csicseriborsónak köszönhetően pedig nagyon tartalmas!

Ez a krémes csicseriborsós curry gyorsan és egyszerűen készül, és tökéletes választás a rohanós hétköznapokra is. Az étel a gazdag fűszerezésnek köszönhetően nagyon aromás, a csicseriborsó pedig igazán tartalmassá teszi, így húsmentes napokon is megállja a helyét.

A szósz, a selymes kókusztej mellett, a gazdag zöldséges alaptól és a mogyoróvajtól lesz sűrű és krémes. A mogyoróvaj vásárlásánál arra figyelj, hogy 100 százalékos terméket válassz, ha ez nem jön össze, akkor legalább cukormentes legyen.

Mogyoróvajas csicseriborsó-curry

Mogyorovajas-csicsericurry

Hozzávalók 4 személyre

A curryhez:

  • 1 ek. olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 5 cm friss gyömbér apróra vágva
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 400 g konzerves paradicsom feldarabolva
  • 2 ek. szójaszósz
  • 100 g mogyoróvaj
  • 400 g csicseriborsó-konzerv
  • 250 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva

A fűszerkeverékhez:

  • 1 tk. fokhagyma-granulátum
  • 1 tk. hagymapor
  • 1 ek. currypor
  • 1 tk. garam masala
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.25 tk. Cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Először a fűszerkeveréket állítsuk össze. Ehhez mérjünk minden fűszert tálkába, és keverjük össze. Tegyük félre.

A curryhez az olajat hevítsük fel egy közepes lábasban, majd dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, pirítsuk 1-2 percig, majd mehet bele a paradicsompüré is 1-2 percre pirulni. 

Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, a feldarabolt konzerves paradicsomot, a szójaszószt, a mogyoróvajat és a leszűrt csicseriborsót, és öntsük fel az alaplével. Alaposan keverjük össze, forraljuk fel, és főzzük 8-10 percig.

Öntsük a curryhez a kókusztejet, 2-3 perc alatt forraljuk össze vele, majd vegyük le a tűzről, keverjük bele a friss koriandert, és fogyasztás előtt hagyjuk állni néhány percig, hogy az ízek összeálljanak.

Párolt rizzsel vagy indiai naankenyérrel fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon