
Házi mogyoróvaj készítése adalékanyagok nélkül: sokkal olcsóbb, mint a bolti
A mogyoróvaj tökéletes sütikbe, kenyérre kenve vagy magában kanalazva, házilag pedig a bolti ár töredékéért készítheted el.
Ez a krémes csicseriborsós curry gyorsan és egyszerűen készül, és tökéletes választás a rohanós hétköznapokra is. Az étel a gazdag fűszerezésnek köszönhetően nagyon aromás, a csicseriborsó pedig igazán tartalmassá teszi, így húsmentes napokon is megállja a helyét.
A szósz, a selymes kókusztej mellett, a gazdag zöldséges alaptól és a mogyoróvajtól lesz sűrű és krémes. A mogyoróvaj vásárlásánál arra figyelj, hogy 100 százalékos terméket válassz, ha ez nem jön össze, akkor legalább cukormentes legyen.
Először a fűszerkeveréket állítsuk össze. Ehhez mérjünk minden fűszert tálkába, és keverjük össze. Tegyük félre.
A curryhez az olajat hevítsük fel egy közepes lábasban, majd dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, pirítsuk 1-2 percig, majd mehet bele a paradicsompüré is 1-2 percre pirulni.
Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, a feldarabolt konzerves paradicsomot, a szójaszószt, a mogyoróvajat és a leszűrt csicseriborsót, és öntsük fel az alaplével. Alaposan keverjük össze, forraljuk fel, és főzzük 8-10 percig.
Öntsük a curryhez a kókusztejet, 2-3 perc alatt forraljuk össze vele, majd vegyük le a tűzről, keverjük bele a friss koriandert, és fogyasztás előtt hagyjuk állni néhány percig, hogy az ízek összeálljanak.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu