Szaftos, mustáros csirkeragu zöldbabbal: kevés munkával készül

19
Nyomtatás
Mustáros csirkeragu zöldbabbal cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A vajpuha csirkemell mustáros pácban puhul, ettől lesz picit pikáns az íze. A fenséges fogás rizzsel és tésztával is kínálható.

A nyári hőségben senki nem szeretne órákat a konyhában tölteni az ebéd vagy vacsora elkészítésével. Az ilyen napokra remek választás egy szaftos ragu: az alábbi receptben az étel karakterét a mustár adja. A hús mellé szezonális kedvenc is kerül, a zöldbab, így még finomabb és kiadósabb az étel.

Így is lehet!

A fogás ízesítésén lehet variálni, ha nem vagy ellene a pikánsabb ízeknek, hegyes erős paprika is kerülhet a hús mellé. Az elkészült mustáros csirkét rizzsel vagy tésztával kínáld.

Mustáros csirkeragu zöldbabbal

Mustáros csirkeragu zöldbabbal ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 40 dkg zöldbab
  • 2 dl víz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál mustár
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk egyforma méretű kockákra.

A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a húst, és pirítsuk fehéredésig, közben fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és fokhagymával. Körülbelül 5-6 perc múlva a zöldbabot is keverjük hozzá, öntsünk alá kevés vizet, adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt.

Az ételt alacsony láng felett főzzük addig, amíg a zöldbab és a hús is megpuhul (15-25 perc).

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon