Szaftos és pikáns sertésszelet: mustáros pác teszi izgalmassá
A szép pirosra sült hús szétolvad a szájban, annyira puha, köszönhetően a mustáros pácnak, melyben egy éjszakát is állhatnak a szeletek.
A csirkemell néhány hozzávalóból álló pácban pihen, amelyben a mustár az úr. A páctól a hús pikáns ízt kap: egyszerű, mégis ízletes étek, amely mellé bármilyen köret remekül illik.
Ha szeretnéd, izgalmasabbá teheted a húst, ha tükörtojással koronázod meg, vagy reszelt sajtot sütsz rá. Ezektől a pluszoktól sokkal gusztusosabb és ízletesebb lesz.
A húst szeleteljük fel tetszés szerint, ha szükségesnek érezzük, akkor kicsit klopfoljuk ki.
A pác hozzávalóit keverjük össze: mustár, olaj, só, bors, Cayenne, citromlé. Ezután az előkészített hússzeleteket forgassuk a pácba, majd fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap egy serpenyőben melegítsünk egy kevés olajat, majd a hússzeleteket oldalanként süssük 5-6 percig, míg szép színt kapnak. (A sütési idő a hús vastagságától is függ.)
Fotók: Getty Images
@sobors.hu