Szűzérme párizsi bundában: még soha nem volt ilyen finom a hús
A frissensültek színes palettáján a párizsi bunda régi kedvenc, melyet otthon játszi könnyedséggel lehet elkészíteni.
Ha különleges fogást készítenél, akkor a sertésszűz remek választás. A fenséges alapanyagból sok minden kihozható, finom párizsiasan, és még Wellington-bélszínt is tálalhatsz belőle.
A sertésszűzreceptek közül az egyik nagy kedvenc, amikor baconnel körbetekerve készül. A húsnak jól állnak a fűszerek, érdemes ízlés szerint alakítani őket. A szűzérme mustáros pácban pihen, ennek köszönhetően pikáns zamatot kap. A baconnek köszönhetően pedig omlós, szaftos marad a hús, sülés közben nem engedi kiszáradni.
A lehártyázott húst vágjuk fel kétujjnyi szeletekre.
A dijoni mustárt mérjük keverőtálba, és keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát és olajat.
A mustáros pácba forgassuk bele a szűzérméket, majd tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.
Sütés előtt az érméket tekerjük körbe a baconnel. A tekercseket fogvájóval rögzítsük.
Az érméket forró, enyhén olajozott serpenyőben kezdjük el sütni oldalanként 4-6 percig. Ezután távolítsuk el a fogvájót, és az érmék oldalát is süssük meg, hogy a bacon is szép színt kapjon.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu