Puha narancsos-áfonyás muffin: mandulalisztes tésztával készül

2
Nyomtatás
Narancsos-afonyas-muffin-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az intenzíven narancsos aromájú muffin percek alatt összeáll, a puha, szaftos tésztába pedig ráadásként aszalt vörös áfonya is kerül.

Ezt az aromás, narancsos-áfonyás muffint könnyen össze tudod állítani, hiszen kevert tészta az alapja, és nem igényel komolyabb konyhai jártasságot. Az egyszerűsége ellenére azonban egy különleges desszertet kapsz, amelynek szuper puha és szaftos a tésztája, és több nap után sem szárad ki.

A desszert vegán, így sem tejtermékek, sem pedig tojás nem kerül a tésztájába, emellett rostban is gazdag, hiszen a liszt egy részét mandulaliszt teszi ki. Ha ezt a receptet nyáron készíted el, akkor az aszalt gyümölcsöt frissre is cserélheted, a málna, a piros ribizli és a fekete áfonya is jól áll az összeállításnak. 

Narancsos-áfonyás muffin

Narancsos-afonyas-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 g finomliszt
  • 100 g mandulaliszt
  • 1 ek. lenmagliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 100 g barna cukor
  • 130 ml szójaital
  • 100 ml narancslé
  • 100 ml olaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 közepes bionarancs reszelt héja
  • 150 g aszalt vörös áfonya
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (búzaliszt, mandulaliszt, lenmagliszt, sütőpor, szódabikarbóna, barna cukor).

Egy másik tálban keverjük össze a folyékony/nedves hozzávalókat (szójaital, narancslé, narancshéj, olaj, vaníliakivonat), majd öntsük a lisztes alaphoz, és dolgozzuk össze.

Keverjük bele az aszalt áfonyát, majd kanalazzuk a masszát sütőpapírral bélelt muffinformába. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon