
Félórás csokis muffin roppanós darabokkal: pillanatok alatt elfogy a tányérról
Ezzel a mennyei félórás csokis muffinnal mindenkit elkápráztatsz majd.
Ezt az aromás, narancsos-áfonyás muffint könnyen össze tudod állítani, hiszen kevert tészta az alapja, és nem igényel komolyabb konyhai jártasságot. Az egyszerűsége ellenére azonban egy különleges desszertet kapsz, amelynek szuper puha és szaftos a tésztája, és több nap után sem szárad ki.
A desszert vegán, így sem tejtermékek, sem pedig tojás nem kerül a tésztájába, emellett rostban is gazdag, hiszen a liszt egy részét mandulaliszt teszi ki. Ha ezt a receptet nyáron készíted el, akkor az aszalt gyümölcsöt frissre is cserélheted, a málna, a piros ribizli és a fekete áfonya is jól áll az összeállításnak.
Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (búzaliszt, mandulaliszt, lenmagliszt, sütőpor, szódabikarbóna, barna cukor).
Egy másik tálban keverjük össze a folyékony/nedves hozzávalókat (szójaital, narancslé, narancshéj, olaj, vaníliakivonat), majd öntsük a lisztes alaphoz, és dolgozzuk össze.
Keverjük bele az aszalt áfonyát, majd kanalazzuk a masszát sütőpapírral bélelt muffinformába. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu