Nyári görögdinnyés puncs ginnel keverve: a héjban tálalva nagyon mutatós
Ezzel a punccsal garantáltan az összejövetelek sztárja leszel: nemcsak a koktél ízével, de a megjelenésével is lenyűgözheted a vendégeidet!
Ha a gin-tonik-rajongók táborát erősíted, egész biztosan elrabolja a szívedet ez az ital, de ha nem vagy oda sokak kedvencéért, ennek akkor is adj egy esélyt. Mivel tonik nincs benne, egyáltalán nem kesernyés, cserébe hihetetlenül üde.
Nagyon frissítő ez a ginalapú koktél, ugyanis rengeteg citrussal, friss zöldfűszerrel és szódával készül. Azért csak mértékkel fogyaszd, mert bár itatja magát, nem gyenge ital!
Készítsük el a cukorszirupot e szerint a leírás szerint. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőben tároljuk, máshoz is jól jöhet még.
A narancs- és citromszeleteket, illetve a bazsalikomot tegyük egy koktélospohárba, majd picit törjük meg egy arra alkalmas eszközzel, de akár egy kanál lapjával.
Öntsük fel a ginnel és a cukorsziruppal, keverjük egybe. Végül mehet bele a szóda és a jég is, majd rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu