Mennyei narancsos-kakaós márványsüti: sokáig puha marad
A narancs és a kakaó együtt különösen finommá teszi az egyszerű kevert sütit, ami márványozva még ellenállhatatlanabb.
Ez a narancsos süti nagyon puha, szaftos, és minden falatból árad a citrusosság: ehhez friss narancslé és narancshéj kerül a tésztába, és annyira egyszerű, hogy mindössze 15 perc alatt összeállíthatod.
Az alapja a közkedvelt kevert tészta, amely ebben az esetben tisztán növényi hozzávalókból készül. Mivel nem kerül bele semmilyen tejtermék, sem pedig tojás, a desszertet növényi étrendbe is könnyen beillesztheted.
Egy közepes tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat (szójaital, citromlé, olaj, narancslé, narancshéj, vaníliakivonat).
Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, só), majd dolgozzuk össze a folyékony hozzávalókkal.
Kanalazzuk a tésztát sütőpapírral bélelt kenyérformába, egyengessük el a felszínét, majd tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk a sütőformában 10-15 percig hűlni, majd szedjük ki belőle, és hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Tetszés szerint narancskarikákkal díszítsük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu