Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

1
Nyomtatás
Narancsos-kevert-suti-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy gyorsan készülő, puha és nagyon narancsos desszertet sütnél, akkor ez a recept nem fog csalódást okozni!

Ez a narancsos süti nagyon puha, szaftos, és minden falatból árad a citrusosság: ehhez friss narancslé és narancshéj kerül a tésztába, és annyira egyszerű, hogy mindössze 15 perc alatt összeállíthatod.

Az alapja a közkedvelt kevert tészta, amely ebben az esetben tisztán növényi hozzávalókból készül. Mivel nem kerül bele semmilyen tejtermék, sem pedig tojás, a desszertet növényi étrendbe is könnyen beillesztheted.

Narancsos süti

Narancsos-kevert-suti

Hozzávalók 20 x 11 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 200 ml szójaital
  • 1 ek. friss citromlé
  • 130 ml olaj
  • 75 ml narancslé
  • 3 nagy bionarancs reszelt héja
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 300 g finomliszt
  • 150 g cukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat (szójaital, citromlé, olaj, narancslé, narancshéj, vaníliakivonat).

Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, só), majd dolgozzuk össze a folyékony hozzávalókkal.

Kanalazzuk a tésztát sütőpapírral bélelt kenyérformába, egyengessük el a felszínét, majd tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk a sütőformában 10-15 percig hűlni, majd szedjük ki belőle, és hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Tetszés szerint narancskarikákkal díszítsük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon