
Nyári feta sajtos tészta: paradicsom és kukorica is gazdagítja

A nyári tésztasaláta pillanatok alatt, kevés munkával készül, mely hűtőben tárolva két, három napig eláll.
A pompás tésztasalátába nem kerül hús, de nem is hiányzik belőle. Paradicsom, feta sajt, kukorica, olajbogyó és mediterrán fűszerek teszik izgalmassá.
Így még finomabb!
Ha hiányolnád a krémes textúrát, akkor joghurttal és majonézzel is egybeforgathatod. Mivel ez egy hideg saláta, hűtőben több napig eláll. Kerti grillpartira is érdemes elkészíteni, a vérbeli húsevők sült mellé is falatozhatják.
-
2023-09-20 08:32:01
-
2023-09-16 08:36:02
-
2023-09-15 06:30:02
Nyári feta sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta
- 400 g paradicsom
- 250 g kukorica
- 250 g feta sajt
- 100 g olajbogyó
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt oregánó
- 1 teáskanál őrölt bazsalikom
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le.
A paradicsomot mossuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen.
A kukoricakonzervet szűrjük le.
A feta sajtot daraboljuk fel.
A tésztát keverjük össze az előkészített paradicsommal, kukoricával, feta sajttal, olajbogyóval, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Jól behűtve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!