Nyári feta sajtos tészta: paradicsom és kukorica is gazdagítja

Nyári feta sajtos tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nyári tésztasaláta pillanatok alatt, kevés munkával készül, mely hűtőben tárolva két, három napig eláll.

A pompás tésztasalátába nem kerül hús, de nem is hiányzik belőle. Paradicsom, feta sajt, kukorica, olajbogyó és mediterrán fűszerek teszik izgalmassá.

Így még finomabb!

Ha hiányolnád a krémes textúrát, akkor joghurttal és majonézzel is egybeforgathatod. Mivel ez egy hideg saláta, hűtőben több napig eláll. Kerti grillpartira is érdemes elkészíteni, a vérbeli húsevők sült mellé is falatozhatják.

Nyári feta sajtos tészta

Nyári feta sajtos tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 400 g paradicsom
  • 250 g kukorica
  • 250 g feta sajt
  • 100 g olajbogyó
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt oregánó
  • 1 teáskanál őrölt bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le.

A paradicsomot mossuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen.

A kukoricakonzervet szűrjük le.

A feta sajtot daraboljuk fel.

A tésztát keverjük össze az előkészített paradicsommal, kukoricával, feta sajttal, olajbogyóval, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Jól behűtve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük