Egyszerű húsvéti vajas keksz: kezdőknek is sikerülni fog
A nyuszis vajas keksz egyszerűen készül, mindenféle extra cicoma nélkül is jólesik, de ha szeretnéd, kedvedre feldíszítheted a finomságot.
A csodás vajas kekszet bármikor összedobhatod, de ünnep alkalmával is kínálhatod. Nyuszis formával kiszúrva az aprósüti a húsvéti asztal legcukibb finomsága, aminek a gyerekek is nagyon örülnek majd.
A kekszek csupaszon is mutatósak, de érdemes őket ünnepi ruhába öltöztetni. A díszítésben a gyerekek is segíthetnek, élvezni fogják, amint szép színekkel, ehető dekorelemekkel életre keltik a kekszeket. Az egyszerűségnél maradva cukorral is megszórhatod a kekszeket sütés előtt, úgy még finomabb.
Nyuszis vajas keksz
Hozzávalók 22 darabhoz
- 250 g finomliszt
- 1 csipet só
- 150 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 220 g hideg vaj
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A keksz hozzávalóit gyors mozdulatokkal dolgozzuk egybe. Ezután csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe 30-60 percre.
A hűtőben pihent tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd nyuszis sütikiszúróval szúrjuk ki.
A kekszeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
Ha szeretnénk, a kekszeket porcukros mázzal, írókával vagy ételszínezékkel és ehető dekorelemekkel díszítsük fel.
-
2024-04-02 09:32:01
-
2024-04-01 08:52:01
-
2024-03-31 10:16:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!