Egyszerű húsvéti vajas keksz: kezdőknek is sikerülni fog

Nyuszis vajas keksz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nyuszis vajas keksz egyszerűen készül, mindenféle extra cicoma nélkül is jólesik, de ha szeretnéd, kedvedre feldíszítheted a finomságot.

A csodás vajas kekszet bármikor összedobhatod, de ünnep alkalmával is kínálhatod. Nyuszis formával kiszúrva az aprósüti a húsvéti asztal legcukibb finomsága, aminek a gyerekek is nagyon örülnek majd.

A kekszek csupaszon is mutatósak, de érdemes őket ünnepi ruhába öltöztetni. A díszítésben a gyerekek is segíthetnek, élvezni fogják, amint szép színekkel, ehető dekorelemekkel életre keltik a kekszeket. Az egyszerűségnél maradva cukorral is megszórhatod a kekszeket sütés előtt, úgy még finomabb.

Nyuszis vajas keksz

Nyuszis vajas keksz ct

Hozzávalók 22 darabhoz

  • 250 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 150 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 220 g hideg vaj
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A keksz hozzávalóit gyors mozdulatokkal dolgozzuk egybe. Ezután csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe 30-60 percre.

A hűtőben pihent tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd nyuszis sütikiszúróval szúrjuk ki.

A kekszeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.

Ha szeretnénk, a kekszeket porcukros mázzal, írókával vagy ételszínezékkel és ehető dekorelemekkel díszítsük fel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük