Vitamindús, roppanós brokkolisaláta – Kevés majonézzel, sok zöldséggel készül
A brokkoli nyersen fogyasztva a legegészségesebb, salátának elkészítve nagyon szerethető.
Ez a könnyed, üdítő, vitamindús saláta az egyik legjobb fogás, amit brokkoliból készíthetsz: sok más zöldség is kerül bele, az érdekessége pedig az aszalt paradicsom és a balzsamecetes öntet.
A majonézes brokkolisalátákkal ellentétben nem terheli meg a gyomrodat, viszont ugyanolyan ízletes és különleges. Nemcsak majonéz, de tejtermékek sem kerülnek bele, így a forró nyári grillezős napokra is tökéletes választás.
A brokkolit tegyük közepes edénybe, és 10 perc alatt, enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Fontos, hogy csak minimálisan puhuljon meg. Szűrjük le, hagyjuk a szűrőben, és rövid időre tegyük félre, hogy a lehető legtöbb víz lecsepegjen róla.
Közben egy nagy tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd mehet bele a brokkoli és a saláta minden más hozzávalója. Alaposan forgassuk egybe, hogy az öntet jól átjárja a zöldségeket.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu