
8 hűsítő, citromos édesség kánikulai napokra: muffin, fagyi és torta is van köztük
Nyáron semmi sem esik jobban egy adag hűsítő, citromos édességnél.
A sorbet (ejtsd szorbé) egy gyümölcsös, tejtermékek nélkül készülő, szigorúan vizes alapú fagyi. Most egy nagyon egyszerű, olasz ihletésű citromos változatát hoztam el, amelyhez mindössze 3 hozzávalóra lesz szükséged, és fagyigép nélkül is finom lesz.
Fontos, hogy a desszertet friss citromlével készítsd, mert csak akkor lesz igazán aromás az íze, és mivel a héja is belekerül a fagyiba, ezért mindenképp biót válassz belőle.
A vizet és a cukrot hevítsük fel egy kisebb lábasban, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a citromhéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Szűrjük át apró lyukú szűrőn, és keverjük hozzá a citromlevet, majd öntsük fagyálló edénybe, és 3-4 órára tegyük fagyasztóba.
Borítsuk át aprítógépbe, és dolgozzuk kásás állagúra. Kanalazzuk tálkákba vagy fagyikelyhekbe, és azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu