A legegyszerűbb házi citromos sorbet: igazi felüdülés nyárra

2
Nyomtatás
Citromos-sorbet-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezzel az olasz citromos sorbet-val nem kockáztatsz: nincsen benne tejtermék, így laktózérzékenyként is bátran megeheted, és az elkészítése is nagyon egyszerű!

A sorbet (ejtsd szorbé) egy gyümölcsös, tejtermékek nélkül készülő, szigorúan vizes alapú fagyi. Most egy nagyon egyszerű, olasz ihletésű citromos változatát hoztam el, amelyhez mindössze 3 hozzávalóra lesz szükséged, és fagyigép nélkül is finom lesz.

Fontos, hogy a desszertet friss citromlével készítsd, mert csak akkor lesz igazán aromás az íze, és mivel a héja is belekerül a fagyiba, ezért mindenképp biót válassz belőle.

Olasz citromos sorbet

Citromos-sorbet

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 750 ml víz
  • 150 g cukor
  • 150 ml citromlé
  • 2 közepes biocitrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A vizet és a cukrot hevítsük fel egy kisebb lábasban, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a citromhéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Szűrjük át apró lyukú szűrőn, és keverjük hozzá a citromlevet, majd öntsük fagyálló edénybe, és 3-4 órára tegyük fagyasztóba.

Borítsuk át aprítógépbe, és dolgozzuk kásás állagúra. Kanalazzuk tálkákba vagy fagyikelyhekbe, és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon