Könnyű, olasz narancstorta: a ricottától lesz lágy a tésztája

4
Nyomtatás
olasz-narancstorta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az olasz konyha megannyi gasztronómiai csodával halmoz el minket. Ezúttal a desszertek világába kalauzol: egy ricottával készült narancstortareceptet mutatunk!

Ennek a tortának a titka az egyszerűségében rejlik. Egy könnyed desszert, amely akár reggelinek is simán beillik, és olyan hozzávalók teszik különlegessé, mint a ricotta és a narancs.

Friss gyümölccsel készül, így nagyon üde a végeredmény, az édes és omlós, kevert tésztás süteménynek nem lehet ellenállni.

Olasz narancstorta

olasz-narancstorta

Hozzávalók x cm-es formához 23 cm átmérőjű formához

A tortához:

  • 170 g vaj
  • 250 g kristálycukor
  • 450 g ricotta
  • 3 db tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. narancshéj
  • 60 ml narancslé
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk.
  • 200 g búzaliszt
  • 2 ek. kandírozott narancshéj

A szóráshoz:

  • 2 ek. porcukor
  • kandírozott narancshéj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A kerek tortaformát kenjük ki vajjal és hintsük be porcukorral.

A kandírozott narancshéjat vágjuk fel apróra.

Egy nagy tálban vagy állványos mixerben keverjük össze a vajat és a cukrot, hogy szép, világos és habos legyen. Adjuk hozzá a lecsepegtetett ricottát, és keverjük kb. 4-5 percig.

Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, majd reszeljük rá a narancs héját. A narancs levét facsarjuk bele.

Mehet bele a szódabikarbóna, a só és a liszt is, végezetül pedig a kandírozott narancshéj.

Addig keverjük, amíg az összes hozzávalót szépen össze nem dolgozzuk.

A kész tésztát öntsük bele az előkészített tortaformába, majd előmelegített sütőben süssük kb. 50 percig, amíg a torta szépen megsül.

tortát vegyük ki a sütőből, tegyük rácsra, majd pihentessük kb. 10-15 percig, mielőtt kivennénk a formából.

Tálalás előtt hintsük meg porcukorral, majd már kínálhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon