
Hűsítő, krémes citromtorta: pihe-puha piskótából készül
A citromtorta frissítő, kellemesen krémes és elegáns, így minden alkalomra kitűnő választás.
Ennek a tortának a titka az egyszerűségében rejlik. Egy könnyed desszert, amely akár reggelinek is simán beillik, és olyan hozzávalók teszik különlegessé, mint a ricotta és a narancs.
Friss gyümölccsel készül, így nagyon üde a végeredmény, az édes és omlós, kevert tésztás süteménynek nem lehet ellenállni.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A kerek tortaformát kenjük ki vajjal és hintsük be porcukorral.
A kandírozott narancshéjat vágjuk fel apróra.
Egy nagy tálban vagy állványos mixerben keverjük össze a vajat és a cukrot, hogy szép, világos és habos legyen. Adjuk hozzá a lecsepegtetett ricottát, és keverjük kb. 4-5 percig.
Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, majd reszeljük rá a narancs héját. A narancs levét facsarjuk bele.
Mehet bele a szódabikarbóna, a só és a liszt is, végezetül pedig a kandírozott narancshéj.
Addig keverjük, amíg az összes hozzávalót szépen össze nem dolgozzuk.
A kész tésztát öntsük bele az előkészített tortaformába, majd előmelegített sütőben süssük kb. 50 percig, amíg a torta szépen megsül.
A tortát vegyük ki a sütőből, tegyük rácsra, majd pihentessük kb. 10-15 percig, mielőtt kivennénk a formából.
Tálalás előtt hintsük meg porcukorral, majd már kínálhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu