Tejszínes, darált húsos rakott tészta egybesütve: úgy az igazi, ha ropogósra pirul a teteje
A tejszínes, darált húsos rakott tészta egyszerű elven készül, mégis mindenkinek ízleni fog.
Az ősz beköszöntével kezdetét veszi a sütőben készült, tartalmasabb ételek szezonja. Ilyenkor nagy kedvenc a rakott krumpli, rakott karfiol, zöldbab vagy a rakott tészta. A kiadós tésztás étel rengeteg izgalmas változatban kerülhet az asztalra. A fogás jólesik tejszínes vagy paradicsomos szósszal, de készülhet hússal vagy zöldségekkel is. Bármilyen is legyen, sajt feltétlen kerüljön rá.
Az ősz nagyon izgalmas évszak, ilyenkor is sok szépséges és egészséges zöldségnek lehet örülni. Ebben a rakott tésztában a zöld színű zöldségek uralkodnak, de kerülhet még bele kápia paprika is, és cukkinival is mennyei. Az ételt előző nap vagy reggel készítsd össze, étkezés előtt told a sütőbe, így a család egy igazán tartalmas és ízletes fogásnak örülhet.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzővízből 1-2 merőkanállal tegyünk félre.
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, és a tészta főzővizével együtt forraljuk egybe. A szószt fűszerezzük sóval, borssal és füstölt paprikával.
A zöldségeket (brokkoli, sárgarépa, kelbimbó) készítsük elő tetszőlegesen, majd pároljuk vagy főzzük félpuhára.
A tésztát forgassuk egybe a szósszal, majd öntsük magas falú tepsibe.
A tepsibe helyezett tésztához adjuk hozzá a félpuha zöldségeket, és szórjuk rá a reszelt sajtot.
A megpakolt tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu