Pár perces energiagolyó aszalt gyümölcsökkel: tökéletes tízórai
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A gyors energiagolyók előnye, hogy egyszerűen elkészítheted őket, és hűtőben tárolva akár egy hétig is instant lendületet biztosítanak. Persze csak ha nem falod fel őket már az első napon!
Az energiagolyók fénykorukat élik: végtelen variációban és ízben elkészíthetők, és a legtöbbhöz még csak extrém hozzávalókra sincs szükség. A házi nemcsak olcsóbban összeállítható, mint a bolti társai, de egészségesebb is, hiszen nincs teletömve cukorral.
Ebben a verzióban datolya a fő édesítő, de akár mazsolát, aszalt szilvát vagy barackot is használhatsz. Csak arra figyelj, hogy a gyümölcs cukormentes legyen.
Az elkészült golyókat pucéran is hagyhatod, de zabpehelybe, kókuszreszelékbe, kakaóporba vagy zúzott magkeverékbe is belehempergetheted. Desszertnek, edzés előtti gyors nassolnivalónak és a gyerekeknek is szuper tízórai.
Pár perces energiagolyó
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 bögre zabpehely
- 0.5 bögre mandula
- 2 bögre aszalt, magozott datolya
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 csipet só
Elkészítés:
Tegyük a zabpelyhet és a mandulát aprítógépbe, és őröljük lisztté.
Adjuk hozzá a datolyát, a vaníliakivonatot és a sót, és együtt is daráljuk őket, amíg egy ragacsos, összeálló masszát kapunk.
Ha nagyon száraz a massza, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.
A kezünkkel formázzunk golyókat, és tetszés szerint hempergessük maradék zabpehelybe vagy mandulatörmelékbe, de natúran is nagyon mutatós lesz.
Fotók: Getty Images