
Pár perces paradicsomos avokádósaláta: tápláló és fitt vacsora

Ez a friss, színes saláta a mediterrán életérzés rajongóinak kedvez, de akkor is bátran kipróbálhatod, ha egy könnyed, egyszerű, mégis egészséges fogásra vágysz. Pár perc alatt el is készül!
Ezzel a salátával két olyan hozzávalót is ehetsz, amelyek különösen magas arányban tartalmaznak egyszeresen telítetlen zsírsavakat: avokádót és olajbogyót. Ráadásul ínyencségnek számító fenyőmagot is adhatsz hozzá, amit bár a legtöbben pesztókészítéshez használnak, az egyszerűbb salátákat is megbolondíthatod vele. Olaj nélkül, száraz serpenyőben pirítsd, akkor jön ki igazán a rá jellemző karakteres íz.
Ha egy tartalmasabb fogássá alakítanád, akkor csak piríts mellé 1-2 szelet kenyeret.
Paradicsomos avokádósaláta

Hozzávalók 2 személyre
- 3 db érett avokádó
- 4 db közepes paradicsom
- 2 ek fenyőmag
- 1 kis fej lila hagyma
- 10 dkg fekete olajbogyó
- 1 csokor friss bazsalikom
- 0.5 fej jégsaláta
- 1 csipet só
- bors ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A fenyőmagot egy száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd tegyük félre hűlni.
Daraboljuk fel a paradicsomot, az avokádót, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg az olívaolajjal és a citromlével. Egy fokhagymanyomóval törjük át a fokhagymát, és alaposan keverjük össze a többi hozzávalóval. A salátát mossuk meg, majd a leveleket vágjuk nagyobb darabokra, és helyezzük a tányérok aljára. A paradicsomos keveréket kanalazzuk a salátaágyra, majd szórjuk a tetejére az olajbogyókat és a fenyőmagot.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!