
Citromos-fokhagymás tészta: gyors vacsi rohanós napokra
Ez a citromos-fokhagymás tészta az egyik legjobb opció, ha kompromisszumok nélküli vacsorát keresel a hétköznapokra: egyszerű, mégis nagyon finom!
Amikor egy könnyen elkészíthető, mégis laktató vacsorára vágyom, a paradicsomos-gombás farfalle az egyik kedvencem, amit előhúzok a tarsolyomból. Csupán 20 perc elkészíteni, és csupa friss hozzávaló kerül bele.
Finom csiperkegomba, paradicsompüré, hagyma, parmezán sajt és tejszín gazdagítja, a végére pedig egy ízletes és krémes ételt tálalhatsz.
Először forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet. Főzzük ki benne a tésztát a csomagoláson lévő instrukciók alapján.
Ha kész a tészta, szűrjük le és tegyük félre.
Készítsük el az alapot. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel közepes lángon az olajat. Adjuk hozzá a megpucolt, finomra vágott hagymát és dinszteljük kb. 2-3 percig.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd 1 perccel később a felszeletelt gombát is. Pirítsuk őket együtt kb. 5-7 percig. Ezután adjuk hozzá a paradicsompürét, majd a tejszínt is, és keverjük össze.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot alacsonyra, és főzzük 3-4 percig, amíg szépen besűrűsödik. Mehet bele a reszelt sajt, a só és a bors ízlés szerint.
Végezetül keverjük bele a kifőtt tésztát a szószba és jól forgassuk össze, hogy az mindenhol bevonja.
Tálaljuk az ételt melegen, pár friss bazsalikomlevél kíséretében.
Fotó: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu