20 perces paradicsomos-gombás farfalle: tejszíntől krémes a szósz

2
Nyomtatás
paradicsomos-gombas-farfalle
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a szaftos, gombás tészta krémes szósszal csábít: könnyed, finom és ízekben gazdag főétel, ami alig 20 perc alatt elkészül.

Amikor egy könnyen elkészíthető, mégis laktató vacsorára vágyom, a paradicsomos-gombás farfalle az egyik kedvencem, amit előhúzok a tarsolyomból. Csupán 20 perc elkészíteni, és csupa friss hozzávaló kerül bele.

Finom csiperkegomba, paradicsompüré, hagyma, parmezán sajt és tejszín gazdagítja, a végére pedig egy ízletes és krémes ételt tálalhatsz.

Paradicsomos-gombás farfalle

paradicsomos-gombas-farfalle

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 g farfalletészta
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 230 g csiperkegomba
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 250 ml főzőtejszín
  • 50 g parmezán
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Először forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet. Főzzük ki benne a tésztát a csomagoláson lévő instrukciók alapján.

Ha kész a tészta, szűrjük le és tegyük félre.

Készítsük el az alapot. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel közepes lángon az olajat. Adjuk hozzá a megpucolt, finomra vágott hagymát és dinszteljük kb. 2-3 percig.

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd 1 perccel később a felszeletelt gombát is. Pirítsuk őket együtt kb. 5-7 percig. Ezután adjuk hozzá a paradicsompürét, majd a tejszínt is, és keverjük össze.

Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot alacsonyra, és főzzük 3-4 percig, amíg szépen besűrűsödik. Mehet bele a reszelt sajt, a só és a bors ízlés szerint.

Végezetül keverjük bele a kifőtt tésztát a szószba és jól forgassuk össze, hogy az mindenhol bevonja.

Tálaljuk az ételt melegen, pár friss bazsalikomlevél kíséretében.

Fotó: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon