Színes zöldségekkel megrakott kuszkusz pillanatok alatt: saláta, köret vagy főétel is lehet belőle
A zöldséges kuszkuszt kedved szerint dobhatod fel: ebbe a változatba sokféle finomságot tettünk.
Ez a paradicsomos kuszkuszsaláta tartalmas, gyorsan és egyszerűen készül, a benne található sok zöldségnek köszönhetően pedig még egészséges is. A paradicsom mellé vöröshagyma, paprika és uborka is kerül, és természetesen a zöldfűszer sem maradhat ki.
Gazdag, paradicsomos ízvilága egész évben jólesik, ezt egészíti ki egy üde, fűszeres dresszing, amelyben a fehérborecet, a citromlé és a kömény íze dominál.
A zöldségalaplevet forraljuk fel.
A kuszkuszt tegyük hőálló edénybe, öntsük rá a zöldségalaplevet, fedjük le, és hagyjuk, hogy 10-15 perc alatt felszívja a folyadékot és megpuhuljon.
Közben készítsük el az öntetet. Egy kisebb tálkában keverjük össze az összes hozzávalóját, és tegyük félre.
Egy nagyobb salátástálban keverjük össze a kuszkuszt a saláta többi hozzávalójával, öntsük rá az öntetet, és alaposan dolgozzuk össze.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu