Paradicsomos kuszkuszsaláta: sok zöldség és zöldfűszer dobja fel

3
Nyomtatás
Paradicsomos-kuszkuszsalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezzel a gazdag és fűszeres paradicsomos kuszkuszsalátával nem foghatsz mellé: gyors, egyszerű, és ugyanúgy megállja a helyét egytálételként, mint köretként.

Ez a paradicsomos kuszkuszsaláta tartalmas, gyorsan és egyszerűen készül, a benne található sok zöldségnek köszönhetően pedig még egészséges is. A paradicsom mellé vöröshagyma, paprika és uborka is kerül, és természetesen a zöldfűszer sem maradhat ki.

Gazdag, paradicsomos ízvilága egész évben jólesik, ezt egészíti ki egy üde, fűszeres dresszing, amelyben a fehérborecet, a citromlé és a kömény íze dominál.

Paradicsomos kuszkuszsaláta

Paradicsomos-kuszkuszsalata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 500 ml zöldségalaplé
  • 250 g kuszkusz
  • 3 szál zöldhagyma apróra vágva
  • 2 db piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 0.5 db kígyóuborka feldarabolva
  • 200 g koktélparadicsom felekbe vágva
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva

Az öntethez:

  • 75 ml olívaolaj
  • 2 ek. fehérborecet
  • 2 ek. friss citromlé
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 2 ek. juharszirup
  • 2 tk. őrölt fűszerkömény
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségalaplevet forraljuk fel.

A kuszkuszt tegyük hőálló edénybe, öntsük rá a zöldségalaplevet, fedjük le, és hagyjuk, hogy 10-15 perc alatt felszívja a folyadékot és megpuhuljon.

Közben készítsük el az öntetet. Egy kisebb tálkában keverjük össze az összes hozzávalóját, és tegyük félre.

Egy nagyobb salátástálban keverjük össze a kuszkuszt a saláta többi hozzávalójával, öntsük rá az öntetet, és alaposan dolgozzuk össze.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon