Paradicsomos rakott tészta kétféle sajttal: csípősen az igazi

prtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rohanós napok megmentője a gyorsan összedobható paradicsomos rakott tészta, a kiadós fogás a kecskesajttól krémes, a chilipaprikától csípős.

A tésztás ételeket szinte mindenki szereti. A rakott verzió különösen kedvelt, nyáron amúgy is azok a receptek népszerűek, amelyek kevés munkával, pillanatok alatt az asztalra kerülnek.

Most egy olyan recept kapja a főszerepet, melyben a tészta sütőben sül, csak egybe kell forgatni néhány alapanyaggal, majd mehet a hőálló edénybe sok sajttal. A sajtból érdemes legalább kétfélét választani, ez ízlés kérdése, ha azonban megfogadsz egy tanácsot, az egyik legyen kecske, amely krémesre sül a tészta közepén. A másik sajt rád van bízva, használj trappistát, füstöltet vagy parmezánt.

A paradicsomos rakott tészta melegen a legfinomabb, kínálhatsz mellé fokhagymás pirítóst vagy valamilyen salátát, de magában is tökéletes.

Paradicsomos rakott tészta

prtct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 gramm tészta
  • 200 gramm paradicsomos pesto
  • 2 darab chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 gramm koktélparadicsom
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 200 gramm sajt
  • 100 gramm kecskesajt
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk félbe.

A megmosott chilipaprikát magozzuk ki és vágjuk finomra.

A paradicsomos pestót forgassuk egybe a félbevágott koktélparadicsommal és a finomra vágott chilipaprikával, a zúzott fokhagymával, valamint a fűszerekkel (só, bors, füstölt paprika).

A kész tésztát keverjük egybe a pestós keverékkel, majd öntsük a felét olajjal enyhén kikent hőálló tálba, morzsoljuk rá a kecskesajtot, utána a maradék tésztával fedjük be.

A tészta tetejét borítsuk be reszelt sajttal, 180 fokosra előmelegített sütőben 15-25 perc alatt süssük készre az ételt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük