
Currys, kókusztejes brokkoli: könnyed ebéd pillanatok alatt
Fél órán belül tálalhatod a szaftos, fűszeres brokkolicurryt, amit a húsimádók és a vegetáriánusok is imádni fognak.
A brokkoli nemcsak intenzív színéről, de alacsony szénhidráttartalmáról is ismert. A krémlevestől a sült köretig szinte bármilyen fogásnak szuper eleme lehet. Ezúttal egy svájci sajttal és parmezánnal kombinált, sült köretként tálaljuk.
A brokkoli és a sajtok mellett majonéz, citromlé, dijoni mustár, zöldhagyma és alapfűszerek kerülnek bele, és kevesebb mint egy óra alatt az asztalra kerül.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
Tegyünk fel egy nagy lábasban sós vizet forrni.
A brokkolit tisztítsuk meg, öblítsük le, majd vágjuk fel kisebb rózsákra. Mehet a szára is.
Amikor a víz felforrt, tegyük bele a brokkolit, és főzzük 2-3 percig magas lángon, amíg élénkzöld színt nem kap. Szűrjük le, majd hagyjuk lecsepegni.
A zöldhagymát mossuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sajtokat reszeljük le.
Egy hőálló tálat kenjünk ki olívaolajjal.
Egy másik tálban keverjük össze a majonézt, a citromlevet, a mustárt, az ízlés szerinti őrölt fekete borsot, majd adjuk hozzá a zöldhagymát és a reszelt svájci sajtot.
A keveréket forgassuk össze a brokkolival, majd oszlassuk el a tepsiben.
Szórjuk meg az egészet a reszelt parmezánnal, majd fedő nélkül tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30 percig, vagy amíg a sajt szépen meg nem olvad és enyhén meg nem pirul.
Tálaljuk melegen akár magában, akár sült húsok mellé.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu