Olasz rántott hús paradicsomszósszal és sok sajttal: a ropogós bunda is isteni

orhcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott hús kellemesen fűszeres bundát kap, melyben jól érződik az oregánó, de nem csak ettől különleges az olasz klasszikus.

A rántott hús egyszerű, megunhatatlan kedvenc, melyet az egész világon ismernek és szeretnek, minden nemzetnek megvan a saját változata. Az amerikaiak lisztes bundában készítik, a japánok pankomorzsát használnak, az olaszok pedig paradicsommártással és sajttal koronázzák meg a frissensültet.

Az olasz rántott hús egyszerűen készül, ennek ellenére látványos és bőséges, általában tésztával szokták kínálni a paradicsommártás miatt, de salátával is tökéletes.

Parmezános rántott csirkemell

orhct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só ízlés szerint
  • 80 g parmezán
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • olaj szükség szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 ml paradicsompassata
  • 2 darab tojás
  • 130 g mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét szeleteljük fel, majd klopfoljuk ki, sózzuk le.

A parmezánt reszeljük le és forgassuk egybe a zsemlemorzsával, keverjük még hozzá a borsot és az oregánót.

Egy serpenyőben egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Körülbelül 1-2 perc után a paradicsompassatát is adjuk hozzá, 5-8 percig főzzük még.

A tojást üssük fel egy tálba, forgassuk bele a hússzeleteket, majd utána a zsemlemorzsába is hempergessük bele, végül mehet a forró olajba aranybarnára sülni.

A megsült húst sorakoztassuk tepsire, kanalazzunk a tetejére a paradicsomos mártásból.

A mozzarellát reszeljük le és szórjuk a paradicsomos húsra, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. Süssük addig, amíg a sajt teljesen elolvad (5-8 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük