Párolt gombával készült sertésmáj: laktató ebéd kevés munkával
A máj sokunk kedvence, hiszen rengetegféle ételt készíthetünk belőle. Ezúttal egy pirítottsertésmáj-receptet osztunk meg, párolt gombákkal körítve.
A sertésmáj nem csak finom, nagy előnye, hogy folsav-, vas- és cinktartalma mellett kalciumban és káliumban is gazdag, ráadásul igen magas a B1-vitamin-tartalma is. Mi több, a beszerzése egyáltalán nem nehéz, és a belőle készíthető ételek száma is széles skálán mozog.
Mostani receptünk, a pirított sertésmáj nemcsak hogy gyorsan elkészíthető étel, de eközben még laktató is. A báját a csiperke és az erdei gombák variációja adja, amelyek hagymával lesznek igazán finomak.
Párolt gombás sertésmáj
Hozzávalók 2 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg erdei gomba
- 10 dkg csiperkegomba
- 2 ek vaj
- 50 dkg sertésmáj
- 1 ek olaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A gombákat mossuk meg, majd negyedeljük el.
Egy lábosban melegítsünk vizet egy kávéskanál sóval, és főzzük meg benne a gombákat kb. 15 perc alatt.
Szűrjük és csepegtessük le.
A májat vágjuk fel csíkokra, a hagymát szintén aprítsuk fel.
Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük rá a lecsepegtetett gombákat.
Adjud hozzá a vajat is.
5-10 percig, közepes lángon pároljuk őket együtt, majd tegyük bele a májat is és forgassuk át alaposan.
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd 10 perc pirítás után már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!