Párolt gombával készült sertésmáj: laktató ebéd kevés munkával

sertesmaj-gombaval
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A máj sokunk kedvence, hiszen rengetegféle ételt készíthetünk belőle. Ezúttal egy pirítottsertésmáj-receptet osztunk meg, párolt gombákkal körítve.

A sertésmáj nem csak finom, nagy előnye, hogy folsav-, vas- és cinktartalma mellett kalciumban és káliumban is gazdag, ráadásul igen magas a B1-vitamin-tartalma is. Mi több, a beszerzése egyáltalán nem nehéz, és a belőle készíthető ételek száma is széles skálán mozog.

Mostani receptünk, a pirított sertésmáj nemcsak hogy gyorsan elkészíthető étel, de eközben még laktató is. A báját a csiperke és az erdei gombák variációja adja, amelyek hagymával lesznek igazán finomak.

Párolt gombás sertésmáj

sertesmaj-gombaval

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg erdei gomba
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 2 ek vaj
  • 50 dkg sertésmáj
  • 1 ek olaj
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat mossuk meg, majd negyedeljük el. 

Egy lábosban melegítsünk vizet egy kávéskanál sóval, és főzzük meg benne a gombákat kb. 15 perc alatt. 

Szűrjük és csepegtessük le.

A májat vágjuk fel csíkokra, a hagymát szintén aprítsuk fel. 

Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük rá a lecsepegtetett gombákat.

Adjud hozzá a vajat is.

5-10 percig, közepes lángon pároljuk őket együtt, majd tegyük bele a májat is és forgassuk át alaposan. 

Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd 10 perc pirítás után már tálalhatjuk is. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük