Pasta primavera fél óra alatt: sokzöldséges tészta színes hozzávalókból

Pasta-primavera
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pasta primavera egy igazi vitamindús nyárindító tésztaétel, amely annál jobb, minél több színes zöldség kerül bele.

A pasta primavera egy friss, szezonális zöldségekkel megpakolt tésztás fogás, amelyet annyira gyors elkészíteni, hogy bármelyik hétköznap estébe is belefér. Üde, tartalmas és vitamindús étel, a sok zöldfűszer – a bazsalikom és a tárkony – pedig nyaralás nélkül is megadja az olasz életérzést.

A recept elkészítésénél törekedj arra, hogy minél színesebb és változatosabb zöldségeket használj: a felsorolt koktélparadicsom, kaliforniai paprika, brokkoli, cukkini és spárga mellett bátran használj hozzá zöldborsót, tököt, répát vagy karfiolt.

Pasta primavera

Pasta-primavera-c

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g fussili, penne vagy más száraztészta
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 5 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 1 köteg spárga feldarabolva
  • 1 db cukkini felkockázva
  • 250 g koktélparadicsom felekbe vágva
  • 1 db piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 kisebb fej brokkoli rózsáira szedve
  • 1 tk
  • 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
  • 3 ek friss citromlé
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 1 csokor friss tárkony apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, és kevés sóval főzzük meg benne a tésztát.

Közben hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olívaolajjal, adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, spárgát, cukkinit, paradicsomot, paprikát és brokkolit, majd a sóval és borssal pirítsuk őket közepes hőfokon 4-5 percig. 

Adjunk hozzá 2-3 evőkanállal a tészta főzővizéből, locsoljuk rá a citromlevet, és együtt is pároljuk őket további 10 percig.

Adjuk hozzá az időközben megfőtt és leszűrt tésztát, keverjük hozzá a bazsalikomot és a tárkonyt, és 1 percig hagyjuk még a tűzön. Azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük