Izgalmas köret kuszkuszból: bazsalikomos pesztó vonja be a szemeket
Ha unod a rizs, krumpli, tészta hármasát, a kuszkusz a neked való köret, főzés nélkül, pillanatok alatt kész, és nagyon jól felveszi az ízeket.
Ha valami nagyon könnyed és friss ételre vágysz a nyári melegben, az arab konyha petrezselyemsalátája, a tabulé lesz a tökéletes választás. Színes és ízletes köretként, de laza vacsoraként is helytáll, ugyanis a zöldségek mellé egy kevés kuszkusz is kerül. Sok receptben bulgurt használnak, azt is választhatsz hozzá, de mivel a kuszkuszt még főzni sem kell, könnyebb dolgod lesz vele.
A saláta ereje az egyszerűségében rejlik, a friss, roppanós zöldségek, a rengeteg zöldfűszer és a citromos öntet elképesztően ízletes ételt eredményeznek. Mivel viszonylag kevés hozzávalós receptről van szó, fontos, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozz: a paradicsom legyen hazai, érett és édes, a zöldfűszerek frissek, az olívaolaj extraszűz. Ha így jársz el, a siker garantált.
A kuszkuszt készítsük el a csomagoláson található leírás alapján, vagy az ebben a cikkünkben írtak szerint.
A zöldségeket mossuk meg, a paprikát és a paradicsomot (és az uborkát, ha használunk) vágjuk kis kockákra, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A petrezselymet és a mentát aprítsuk össze.
Keverjük össze egy tálban a zöldségeket és a kuszkuszt, majd öntsük rá az olajat és a citromlevet, forgassuk vele egybe. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Lefedve tegyük hűtőbe legalább 30 percre, vagy míg összeérnek az ízek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu