Gazdag székelykáposzta jó sok hússal: két napra is betervezheted

3
Nyomtatás
Pikáns székelykáposzta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pörköltalappal készült tunkolós fogás bőséges és nagyon finom. Érdemes nagyobb adagban összedobni, mert másnap, újramelegítve még jobb, mint frissen.

A székelykáposzta kedvelt hazai étel, mely hagyományosan sertéshúsból készül, de ma már rengetegféle izgalmas változatban ki lehet próbálni. A recept tájegységenként és háztartásonként változik, olykor érdemes letesztelni új verziókat, ilyen a húsgombóccal készült székelykáposzta, vagy a rizzsel dúsított, és még húsmentes receptet is találni. Most egy hagyományosabb verzió kerül nálunk terítékre, melyben a csípős paprikakrém ereje érezteti magát.

Így is lehet!

Ha már csípős, lehet még emelni a tűzerőt, vagy egyszerűen más alapanyaggal növelni az étel erősségét. A csípős paprikakrém helyett vagy mellé adhatsz chilit, vagy hegyes erős paprikát, jalapeñót. Az elkészült fogás mellé kínálj friss kenyeret és tejfölt!

A különlegesebb hatás kedvéért piríts egy kevés apróra kockázott szalonnát, majd ezzel koronázd meg a csodás ételt.

Pikáns székelykáposzta

Pikáns székelykáposzta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab babérlevél
  • 2 evőkanál erős paprikakrém
  • 2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A húst készítsük elő, vágjuk tetszés szerinti kockákra.

A savanyú káposztát alaposan mossuk át.

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk finomra.

Egy magas falú edényben forrósítsunk fel kevés olajat, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, majd a húst. Az ételhez keverjük hozzá a fűszereket: sót, borsot, babérlevelet és az erős paprikakrémet.

A húst pirítsuk 10-15 percig, közben néha keverjük át. Ezután öntsük hozzá a vizet, és főzzük 20-30 percig, majd adjuk hozzá az átmosott káposztát, és 10-20 perc alatt főzzük készre, közben néhányszor keverjük át. (Ha szükségesnek érezzük, az elfőtt vizet pótoljuk.)

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon