Krémes Piña Colada sajttorta: ananásszal és kókuszkrémmel készül

5
pina-colada-sajttorta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a recept egy tökéletes példája annak, miként ölthet egy csodás koktél testet. Kóstolj bele velünk a trópusi ízekbe, tele ananásszal és kókuszkrémmel!

Ez a sütemény egy rendkívül gazdag, krémes sajttorta, de telis-tele van kókuszkrémmel és ananászdarabokkal, amelyek igazán különlegessé és egzotikussá teszik. És hogy hűek maradjunk a Piña Colada koktélhoz is, egy kis Malibu rummal is megkínáljuk majd a torta krémjét.

Még a forró nyári időszakban is viszonylag könnyen elkészíthető, a sütő végzi a munka nagy részét. A hűtési idő hosszabb, de mint minden jó sajttortának, úgy erre ennek a variációnak is szüksége van.

Piña colada sajttorta

pina-colada-sajttorta

Hozzávalók

Az alaphoz:

  • 210 g keksz
  • 60 g kókuszreszelék
  • 60 g makadámdió
  • 4 ek. vaj

A töltelékhez:

  • 680 g krémsajt
  • 100 g kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 180 g kókuszkrém
  • 60 ml Malibu likőr
  • 3 ek. tej
  • 1 db narancs héja
  • 250 g ananászkonzerv

Az öntethez:

  • 120 ml ananászlé (konzervből)
  • 2 tk. kukoricakeményítő
  • 50 g kristálycukor
  • 2 ek. víz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

A kekszet törjük össze akár a sodrófás, tasakos módszerrel, akár úgy, hogy aprítógépbe tesszük.

Az ananászkonzervet csepegtessük le. A levét tegyük félre, az ananászt daraboljuk fel. A narancs héját reszeljük le.

Vajazzunk ki egy 23 cm átmérőjű tortaformát. A biztonság kedvéért, noha elég jól zárnak a csatos formák, tehetünk alá 1-2 réteg alufóliát, hogy biztosan ne folyhasson ki a krém belőle.

Robotgépben keverjük össze a darált kekszet, a kókuszreszeléket és a makadámdiót. Aprítsuk apró szemcsésre, kb. 1-2 perc alatt.

A vajat olvasszuk fel, és keverjük össze a kekszes, diós, kókuszos alappal. Ezután az egészet nyomkodjuk bele a sütőformába úgy, hogy az oldalára is jusson 1-2 cm magasságban.

Ezt követően sütőben süssük kb. 8-10 percig, amíg enyhén megpirul. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Egy másik edényben keverjük össze a krémsajtot és a cukrot, közepes fokozaton, ez kb. 3 perc. Egyesével adjuk hozzá a krémhez a tojásokat, majd alaposan keverjük össze. Tegyük bele a kókuszkrémet, a Malibut, a tejet és a narancs héját, majd keverjük össze. Végezetül keverjük hozzá a feldarabolt ananászt is.

A kész keveréket öntsük a tortára, és süssük előmelegített sütőben kb. 1 órán át, vagy amíg a közepe mozgatásra már nem remeg meg úgy, mint a kocsonya.

Ha elkészült a torta, kapcsoljuk le a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk ott kihűlni. A kihűlt tortát vegyük ki a rácsra, és pihentessük további 30 percig.

Ezután tegyük be a hűtőbe egy éjszakára, de legalább 6-8 órára.

A torta tetején lévő díszítéshez egy kisebb serpenyőben keverjük össze az ananászlevet, a keményítőt, a cukrot, és adjuk hozzá a vizet.

Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg fel nem forr. További 1 percig főzzük, amíg kissé be is sűrűsödik. Hűtsük le szobahőmérsékletűre, ami kb. 20 perc.

Tálaláskor öntsük rá ezt az elkészült öntetet a torta tetejére, majd tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon