Pisztáciás energiagolyó tele rosttal: pillanatok alatt kész

10
Nyomtatás
pisztacias-energiagolyo
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A datolyának és zabpehelynek hála rostban gazdag ez a finom energiagolyó, ráadásul sütés nélkül készül.

Ez a falatnyi nasi garantáltan ellát energiával, ugyanis rengeteg datolya, zabpehely és pisztácia alkotja. Mindhárom alapanyag rostban gazdag, így jó hatással vannak az emésztésre, tovább biztosítanak teltségérzetet, ráadásul a pisztácia fehérjékben és egészséges növényi zsírokban is bővelkedik. 

Az energiagolyóba nem kerül finomított cukor, datolya édesíti: ezt le kell pürésíteni, hogy krémes masszát kapj belőle, utána tudod felhasználni. Ha nagyon száraz aszalt datolyával dolgozol, érdemes forró vízbe áztatni 1-2 órára, mielőtt lepürésítenéd.

A kész, megformázott golyókat meghempergetheted durvára vágott pisztáciában, kókuszreszelékben és kakaóporban is.

Pisztáciás energiagolyó

pisztacias-energiagolyo2

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 10 db magozott datolya
  • 30 g zabpehely
  • 60 g sótlan, héj nélküli pisztácia
  • 1 db biocitrom héja és leve
  • 1 csipet
  • őrölt pisztácia (a forgatáshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Ha pörkölt pisztáciával dolgozunk, nincs vele dolgunk, de ha natúrral, akkor 180 fokos sütőben pirítsuk meg 7-10 perc alatt. Tegyük félre hűlni.

A zabpelyhet szórjuk aprítógépbe, daráljuk egészen finomra, tegyük egy tányérra. Járjunk el így a pisztáciával is. 

A magozott datolyát is dobjuk a gépbe, és a citromlé felével együtt pürésítsük le, míg krémes pasztát nem kapunk. Adjuk hozzá a ledarált zabpelyhet, pisztáciát, citromhéjat és sót, majd dolgozzuk egybe a masszát. Ha száraz, adjuk hozzá a maradék citromlevet is.

A masszából formázzunk falatnyi golyókat, majd forgassuk őket finomra darált pisztáciába.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon