Fehérboros csirkecomb francia recept szerint: sűrű, krémes szósz lesz az italból
Ne félj a fehérbor mennyiségétől, nem lesz túl erős vagy hivalkodó, csak a kellemes aromája érződik a sűrű, tejszínes szószban.
A portugál csirkecomb egyszerű, mégis különleges étel. A hús zöldséges pácban pihen, ettől lesz ízletes. A pác fűszerezését érdemes ízlés szerint alakítani, ha nem szereted a csípőset, akkor chilipaprika helyett valamilyen édesebb fajtát használj. Ha pedig bírod a tüzes ízeket, akkor 1-2 evőkanál csípős paprikakrémmel is gazdagíthatod a keveréket.
A portugál csirkecomb frissen a legfinomabb, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi azonnal elfogy. Kínáld krumplis körettel vagy valamilyen salátával.
A megtisztított kaliforniai paprikát daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a karikákra vágott chilipaprikát, összeaprított lila hagymát, fokhagymagerezdeket és a paradicsomot. A zöldségeket turmixoljuk simára, közben adjuk hozzá a sót, borsot, kevés olajat.
A csirkecombokat forgassuk meg a zöldséges keverékben, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap helyezzük enyhén olajozott tepsibe a húst, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35-40 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél a combokat fordítsuk meg. (Mivel minden sütő más, és a combok mérete is eltérő, ezeket vedd figyelembe az időnél.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu