Puha, búzadarás kevert sütemény: édes szirup járja át

6
Nyomtatás
Puha búzadarás kevert sütemény cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kevert sütemény pofonegyszerűen készül. Szerethető, különleges édesség, mely darált dióval és kókuszreszelékkel is feldobható.

A búzadarás kevert sütemény számos recept szerint kipróbálható. Általában sziruppal is meglocsolják a tésztát, így sokkal ízletesebb és puhább a tésztája. Mi is így ajánljuk, de más extrákkal is izgalmasabbá varázsolhatod. A receptben közel-keleti aromát adtunk neki rózsavíz segítségével, de helyette narancsvirágot is használhatsz. Ha pedig jobban vonz a mediterrán vonal, akkor narancslevet keverj a sziruphoz. 

Így kínáld

A búzadarás süti sziruppal és nélküle is finom. Érdemes picit feldobni, mehet a tetejére darált dió vagy kókuszreszelék, és még darált mandulával vagy pisztáciával is megkoronázhatod. A süti mellé bogyós gyümölcsöket és vaníliafagyit is kínálhatsz.

Puha, búzadarás kevert sütemény

Puha búzadarás kevert sütemény ct

Hozzávalók 29 x 34 cm-es formához cm átmérőjű formához

Süti:

  • 4 darab tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre joghurt
  • 1 bögre olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet kardamom
  • 1 bögre liszt
  • 2 bögre búzadara

Szirup:

  • 2 bögre cukor
  • 1 bögre víz
  • 1 evőkanál rózsavíz
  • 2 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üssük keverőtálba, majd keverjük hozzá a cukrot. Ezután adjuk hozzá a joghurtot, olajat, sütőport, fahéjat és a kardamomot. Miután ezeket jól összekevertük, dolgozzuk hozzá a lisztet és a búzadarát.

A simára kevert masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (40-45 perc).

Szirup

A cukrot mérjük edénybe a vízzel és a rózsavízzel együtt. Kezdjük el melegíteni, közben kevergessük, és adjuk hozzá a citromlevet is. A szirupot addig melegítsük, míg a cukor szépen feloldódik.

A süti tetejét szurkáljuk vagy rácsozzuk be. Ezután öntsük rá a szirupot, így a tészta jól be tudja szívni magába.

A sütemény tetejét darált dióval vagy kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon