![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
12 egyszerű kevert sütemény pillanatok alatt - Csak keverd össze a hozzávalókat
A sütik káprázatos világában könnyedén el lehet merülni, de érdemes a legegyszerűbb kevert finomságokkal kezdeni az ismerkedést.
A búzadarás kevert sütemény számos recept szerint kipróbálható. Általában sziruppal is meglocsolják a tésztát, így sokkal ízletesebb és puhább a tésztája. Mi is így ajánljuk, de más extrákkal is izgalmasabbá varázsolhatod. A receptben közel-keleti aromát adtunk neki rózsavíz segítségével, de helyette narancsvirágot is használhatsz. Ha pedig jobban vonz a mediterrán vonal, akkor narancslevet keverj a sziruphoz.
A búzadarás süti sziruppal és nélküle is finom. Érdemes picit feldobni, mehet a tetejére darált dió vagy kókuszreszelék, és még darált mandulával vagy pisztáciával is megkoronázhatod. A süti mellé bogyós gyümölcsöket és vaníliafagyit is kínálhatsz.
A tojásokat üssük keverőtálba, majd keverjük hozzá a cukrot. Ezután adjuk hozzá a joghurtot, olajat, sütőport, fahéjat és a kardamomot. Miután ezeket jól összekevertük, dolgozzuk hozzá a lisztet és a búzadarát.
A simára kevert masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (40-45 perc).
Szirup
A cukrot mérjük edénybe a vízzel és a rózsavízzel együtt. Kezdjük el melegíteni, közben kevergessük, és adjuk hozzá a citromlevet is. A szirupot addig melegítsük, míg a cukor szépen feloldódik.
A süti tetejét szurkáljuk vagy rácsozzuk be. Ezután öntsük rá a szirupot, így a tészta jól be tudja szívni magába.
A sütemény tetejét darált dióval vagy kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu