Pihe-puha gyümölcsös gofri – Tízórai, ami nem az iskolatáska alján végzi

Gofri-gyumolcsokkel
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gofrikészítés a világ legegyszerűbb dolga: mindössze egy jó receptre van szükséged, és a sütő már végzi is helyetted a munkát.

A gofri tulajdonképpen egy sűrű palacsintatészta, amit erre a célra kialakított gofrisütőben kell kisütni. Igaz, nem árt egy jobb minőségű, tapadásmentes eszközbe beruháznod, de ha megtalálod az igazit, utána évekig élvezheted a friss és illatozó reggeli gofrikat. Ráadásul vannak olyan készülékek is a piacon, amelyeknek szendvicssütő funkciója is van, így érdemes lehet a 2 az 1-ben opciót választanod.

Ezt a gofrit tej és tojás nélkül, zabpehelyliszt hozzáadásával készítheted el, és ha nagyobb adag lesz belőle, akkor másnap is épp olyan puha és omlós marad, mint amilyen frissen volt.

Puha gyümölcsös gofri

Gofri-gyumolcsokkel-1

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 15 dkg durumliszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 ek cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0.5 kk
  • 3 dl kókuszital
  • 10 dkg lágy kókuszolaj vagy margarin
  • 2 ek vaníliakivonat
  • 1 db chiatojás (1 ek. chiamag + 1 dl forró víz)
Recept idők

Elkészítés:

A chiamagot áztassuk be a vízbe, és hagyjuk, amíg sűrű, tojásfehérje-állagúvá zselésedik. 

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a kókuszitalt, a vaníliát és a kókuszolajat. Végül keverjük a tésztához a chiatojást is, és hagyjuk pihenni 10 percig. 

Kanalazzuk a tésztát az előmelegített gofrisütőbe, és süssük aranybarnára. Egy gofrihoz kb. 2 nagy evőkanálnyi tészta szükséges, de ez sütőformánként változhat.

Friss gyümölcsökkel, magvakkal, lekvárral, joghurttal vagy mézzel tálaljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük