
Puha, légies meggyes piskóta: csak szórd a tésztába az érett gyümölcsöt

Nagyon frissítő gyümölcs a meggy, amely egészen savanyú, de édesebb is lehet, mindegyik jól passzol a tésztába.
Ha vendégségbe mész, és látsz az asztalon meggyes piskótát, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó helyen jársz, ez a sütemény igazi klaaszikus, és mindenki szereti. Ha roskadoznak a meggyfák, márpedig általában így van, akkor először jöhet a hűsítő leves, majd utána egy puha piskóta rengeteg gyümölccsel.
Bár a kevert piskóta is jó műfaj, az az igazi, ha tojáshabbal lazítod a tésztát. A klasszikus piskótatészta is megtanulható, és nagyon légies és könnyed lesz vele a végeredmény.
Puha meggyes piskóta

Hozzávalók 6 személyre
- 400 gramm meggy
- 6 darab tojás (M-es)
- 120 gramm cukor
- 1 csomag sütőpor
- 140 gramm liszt
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A sárgáját tegyük egy tálba, és a cukorral keverjük habosra.
A meggyet mossuk meg és magozzuk ki.
A lisztet szitáljuk bele egy tálba, és keverjük hozzá a sütőport és a sót. Forgassuk hozzá a tojássárgájához, majd óvatosan, adagonként lazítsuk a felvert fehérjével.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a tésztát, és simítsuk el benne. Szórjuk bele a meggyet.
Süssük a piskótát 35 percig. Ne nyitogassuk közben a sütőt, a végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!