Sült csirkecomb gombával és krumplival körítve: a munka nagy részét a sütő végzi
Egyszerűen elkészíthető a fenséges tepsis lakoma, melyben a pirosra sült csirkecomb a körettel együtt kerül ki a sütőből.
A sült csirkecomb igazi kényelmi étel, hisz elég egy jó pácban betenni a hűtőbe, aztán jöhet a sütés. A pácokból bőven van választék, a magyarostól a mediterránig, szinte mindenféle fűszer jól áll a húsnak.
Ha szereted a különlegesebb fogásokat, akkor ezek a ragacsos combok a neked valók. A hús kókuszkrémes, mézes, currypasztás pácba kerül. Ha kedveled a csípőset, akkor a currypaszta receptben írt mennyiségét megemelheted.
A húst fűszerezzük sóval és borssal.
A kókuszkrémet forgassuk egybe a currypasztával, az olajjal és a mézzel, majd a combokat tegyük bele, utána lefedve néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A combokat helyezzük tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a húst, hogy mindkét oldalán szép pirosra süljön.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu