Így készül a tökéletes resztelt csirkemáj: nem lesz gumis vagy keserű
A tökéletes resztelt máj titka a hagyma, ettől lesz igazán jóízű és szaftos.
A belsőség napjainkban nem örvend túl nagy népszerűségnek: bezzeg a nagyszüleink örömmel ették, pompás fogásokat készítettek a vasban gazdag csirkemájból.
A csirkemáj szerény alapanyag, de nagyon finom: a leggyakrabban jó sok hagymával sütik, de ízletes lecsó vagy kenyérre kenhető kence is készülhet belőle. Sőt rántani is lehet, a ropogós bundától fantasztikus lesz.
Ahhoz, hogy igazán puha legyen a máj, érdemes tejbe áztatni, mellé fokhagyma is kerülhet. Ha pedig az a cél, hogy ropogjon a bunda, akkor hagyományos panír helyett pankóba forgasd a csirkemájat. Az elkészült máj mellé kínálj krumplis köretet, salátát, de szendvicsalapanyagnak is használhatod.
A tejbe keverjük bele a reszelt fokhagymát.
A májat tisztítsuk meg, a hártyákat távolítsuk el, majd tegyük fokhagymás tejbe néhány órára. Ezután a szokásos módon panírozzuk be (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban süssük aranybarnára. Az aranybarna rántott májat tálalásnál ízesítsük sóval.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu