Krémes, habos áfonyás pohárkrém: sütés, főzés nélkül, percek alatt kész
A lágy, selymes áfonyás pohárkrém igazi pár perces desszert, mégis bárhol és bárki előtt villoghatsz vele.
Ennek a krémes, habos pohárkrémnek a központi szereplője a fanyar rebarbara, amit ízletes gyümölcskompótként kínálunk.
Ebben a könnyen és gyorsan elkészíthető krémben a rebarbara mellett a gyömbér, a mascarpone és a fehérbor is különleges szerephez jut, az elkészítése pedig csupán 20 percet vesz igénybe.
A rebarbarát mossuk meg, a leveleit és a szárvéget vágjuk le. Aprítsuk fel darabokra. A gyömbért hámozzuk meg, és szintén vágjuk fel apróra.
Egy lábasban tegyük fel főni a felaprított rebarbarát és gyömbért, a kristálycukrot, illetve a fehérbort. Forraljuk fel és addig főzzük, amíg a rebarbara megpuhul (kb. 5-10 perc). Ha kész, vegyük le a tűzről és tegyük félre.
Egy másik tálban keverjük óvatosan habosra a mascarponét, a tejszínt és a porcukrot. Ha elkészült, tegyük félre.
A korábban megfőtt és már kihűlt rebarbarából tegyünk 4 evőkanálnyit egy tálba, pépesítsük egy villával, majd adjuk hozzá a krémhez.
A maradék rebarbara egy részét kanalazzuk 4 desszertespohárba. Ezután kanalazzuk rá a tejszínes, rebarbarás krémet, végül a tetejükre ismét kanalazzunk a rebarbarából.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu