Sokmagvas kréker gluténmentesen: gyors és könnyű ropogtatnivaló
Ebben a krékerben rengeteg olajos mag kap helyet, és mivel rizsliszttel készül, még gluténmentes is. Remek ropogtatnivaló, amely sokáig eláll.
Ez a zabkeksz egy igazán sokoldalú sütemény. Nemcsak desszertként állja meg a helyét, de tízóraira, uzsonnára is szuper, rostban gazdag ropogtatnivaló, sőt, ha előre elkészíted, akkor reggelire is gyorsan megeheted a hétköznapi rohanásban.
Az elkészítése végtelenül egyszerű, hiszen mindössze annyi vele a dolgod, hogy minden hozzávalót összekeversz egy tálban, és máris formázhatod és sütheted a kekszeket. Az alapba sok mag és aszalt gyümölcs kerül, ezeket tetszés szerint le is cserélheted más fajtákra, de az arányokhoz ragaszkodj. Ha pedig gluténmentes nassolnivaló a célod, akkor a teljes kiőrlésű lisztet cseréld zabpehelylisztre vagy más gluténmentes lisztre.
A banánt tegyük egy közepes tálba, és villával zúzzuk pépesre. Keverjük hozzá a juharszirupot és a kókuszolajat, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat is, és dolgozzuk össze.
Evőkanál-mennyiségű masszából, kézzel formázzunk golyókat, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és tenyérrel kissé lapítsuk ki.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük meg. Fogyasztás előtt hagyjuk néhány percig hűlni. Száraz, hűvös helyen 1 hétig eláll.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu