Pihe-puha gyümölcsös gofri – Tízórai, ami nem az iskolatáska alján végzi
A gofrikészítés a világ legegyszerűbb dolga: mindössze egy jó receptre van szükséged, és a sütő már végzi is helyetted a munkát.
Ezt a puha tésztájú gofrit rendhagyó módon a sárgarépa teszi mesésen szaftossá. Az egészet a répatorta inspirálta, így a répa mellett a fahéjtól és kevés diótól válik izgalmassá.
Mivel egy vegán receptről van szó, a vajat kókuszolaj, a tejet mandulaital helyettesíti, a tojást pedig őrölt lenmag pótolja. Ha újdonság számodra a tojás növényi alapanyagokkal történő helyettesítése, akkor ebben a cikkünkben részletesebben is utánaolvashatsz a témának.
Melegítsük fel a gofrisütőt.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy kisebb tálban pedig a folyékonyakat. Kanalazzuk a szárazakhoz a nedves hozzávalókat, keverjük bele a reszelt répát és a diót, majd dolgozzuk össze a tésztát.
Kanalazzunk megfelelő mennyiségeket a sütőbe, és süssük a gofrikat roppanósra és aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu