Napindító répás gofri: lágy és szaftos tészta néhány hozzávalóból

9
Nyomtatás
Repas-gofri-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Létezik jobb reggeli egy puha, illatozó és roppanós külsejű gofrinál? Szerintem nem, és ha ezt a változatot kipróbálod, akkor neked is hamar a kedvenceddé válik.

Ezt a puha tésztájú gofrit rendhagyó módon a sárgarépa teszi mesésen szaftossá. Az egészet a répatorta inspirálta, így a répa mellett a fahéjtól és kevés diótól válik izgalmassá.

Mivel egy vegán receptről van szó, a vajat kókuszolaj, a tejet mandulaital helyettesíti, a tojást pedig őrölt lenmag pótolja. Ha újdonság számodra a tojás növényi alapanyagokkal történő helyettesítése, akkor ebben a cikkünkben részletesebben is utánaolvashatsz a témának.

Répás gofri

Repas-gofri

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 250 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 ek őrölt lenmag
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 0.25 tk
  • 500 ml mandulaital
  • 60 ml kókuszolaj felolvasztva
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 ek juharszirup
  • 2 szál közepes répa lereszelve (kb. 100 g)
  • 1 marék dió durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük fel a gofrisütőt.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy kisebb tálban pedig a folyékonyakat. Kanalazzuk a szárazakhoz a nedves hozzávalókat, keverjük bele a reszelt répát és a diót, majd dolgozzuk össze a tésztát.

Kanalazzunk megfelelő mennyiségeket a sütőbe, és süssük a gofrikat roppanósra és aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon