Szaftos húsgolyó répával és spenóttal dúsítva, sütőben sütve

4
Nyomtatás
húsgolyó
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Szaftos, puha, isteni és még egészséges is az alábbi húsgolyó, akár diétába is beilleszthető, ugyanis sütőben sül.

Nemcsak azért érdemes elkészíteni ezt a húsgolyót, mert pillanatok alatt összedobhatod, hanem azért is, mert a legfinnyásabb gyerek is megeszi majd a zöldségeket ebben a formában. A masszát ugyanis brokkoli, spenót, répa és petrezselyem gazdagítja - bár ízben nem fognak dominálni, puhává és színessé teszik a húsgolyót.

A megszokott receptektől eltérően az alábbi változatba olvasztott vaj is kerül, ettől még szaftosabb lesz. Ha gluténmentesre készítenéd, zsemlemorzsa helyett mandulalisztet is használhatsz.

Ha esetleg nem kapsz bébispenótot, 3-4 levél kelkáposztát adj a masszához, ha pedig a pulykahúst nem kedveled, darált sertés- vagy marhahúsból is készülhet a golyó.

Répás, spenótos húsgolyó

húsgolyó2

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 500 gramm darált pulykahús
  • 3 nagy darab brokkolirózsa
  • 30 gramm bébispenót
  • 1 közepes darab répa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A répát pucoljuk meg, a brokkolirózsákat főzzük vagy pároljuk félpuhára pár perc alatt. Dobjuk őket aprítógépbe a spenóttal és a petrezselyemmel együtt, majd addig dolgoztassuk a gépet, míg egészen kis darabokra mennek szét a zöldségek. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagyobb sütőlapot.

Keverjük össze a húsgolyó minden hozzávalóját egy tálban. Ha túl ragacsos, még mehet bele 1 evőkanál zsemlemorzsa. Készítsünk a masszából 28-30 golyót, majd tegyük őket a tepsire.

15-18 percig süssük őket, míg barnák nem lesznek kívülről.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon